По време на разговорите руската страна е подчертала необходимостта от

...
По време на разговорите руската страна е подчертала необходимостта от
Коментари Харесай

Делегация на Хамас посети Русия, жертвите в Газа са почти 25 000

По време на диалозите съветската страна е подчертала нуждата от освобождение на заложниците, държани от " Хамас " в линията Газа, добавя министерството на външните работи.

В изказването на дипломатическото ведомство се показва, че заместник-външният министър Михаил Богданов е приел Муса Абу Марзук, член на политическото крило на " Хамас ".

" В хода на диалога бяха обменени подробни отзиви по основни аспекти на близкоизточния дневен ред с акцент върху обстановката в и към Ирак, внезапното изостряне на ситуацията в региона на Червено море и продължаващата ескалация в зоната на палестинско-израелския спор ", написа в изказването.

" От съветска страна бе подчертано върху нуждата от допустимо най-бързото освобождение на пленените при нападението от 7 октомври 2023 година цивилни, които са държани от палестински фракции и измежду които има и трима съветски жители ", добавя съветското външно министерство, представено от Българска телеграфна агенция.

Повече от 24 700 поданици на Газа са убити във войната, оповестиха локалните здравни управляващи  

Броят на убитите поданици на Газа след експлоадирането на войната преди повече от три месеца доближи 24 762 души, заяви ръководеното от " Хамас " здравно министерство в палестинския анклав, представено от ДПА. Ранени при боевете са 62 108 души, допълват оттова.

Израелската войска неотдавна разгласи, че общият брой на убитите палестински бойци в линията Газа от началото на войната е към 9000 души. Загубите на Израел се пресмятат на 194 военнослужещи, оповестиха през днешния ден израелските медии.

Войната избухна след най-кървавото нахлуване в историята на Израел, осъществено от " Хамас " и други радикални групировки на 7 октомври. Повече от 1200 души бяха убити, а Израел отвърна с масирани въздушни удари и сухопътна атака.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР