По време на разговора си с президента Румен Радев в

...
По време на разговора си с президента Румен Радев в
Коментари Харесай

На срещата с Радев: Главчев не обелил и дума за Калин Стоянов

По време на диалога си с президента Румен Радев в четвъртък служебният министър председател Димитър Главчев не е обелил и дума за вътрешния министър Калин Стоянов. Това стана ясно от обява на Главчев във фейсбук. 

Той самичък пусна текст, който да осветли какво е споделил на президента. Ето какво гласи поста му: 

Това заявих при президента Радев, откакто ми връчи мандат за сформиране на служебно държавно управление:

Естествено, че постоянно човек може да се оправи и по-добре, само че аз няма от какво да се срамя за работата на държавното управление, на което към момента съм длъжностен министър председател. Никой не оспори, че изпълнихме добре задачата си да организираме почтени, транспарантни и свободни избори. Едновременно с това запазихме от години избрания път на България, обвързван с Европа, който е начертан от доста държавни управления обратно, и аз дадох обещание, в случай че си спомняте, тъкмо това - да организираме изборите както би трябвало, да запазим европейския път и да решаваме зародилите проблеми на българските жители, което съгласно мен пък е най-важното за всяко едно ръководство, без значение дали то е служебно или постоянно.

Много парещ последовател съм да има постоянни държавни управления, всички знаете за какво. Защото тогава има болшинство в Народното събрание и поддръжка за държавното управление, за разлика от служебното, което няма такава поддръжка. А другояче спекулации за политически зависимости могат да се вършат и те са нормално свързани с предизборна пропаганда, а за жалост обаче, през целия интервал си беше една предизборна пропаганда.

Аз не видях различен вид работа в Народното събрание, само че не е моя работа да подлагам на критика работата на народните представители. Тъкмо противоположното. Ние сме република с парламентарна форма на ръководство, по този начин, че най-висшият орган е Народното събрание. Винаги съм изповядвал обаче концепцията и тезата, че институциите би трябвало да си взаимодействат и да работят дружно за възстановяване живота на българските жители. Мисля, че с Вас доказахме, че може да е по този начин.

Още предходния път споделих, че е доста сложен изборът и за двама ни тогава. Сега се видя, че е още по-труден, само че отново стигнахме до този резултат. Аз в действителност ще се постарая всичко, което вършихме до момента, да го вършим по-добре, при положение, че издадете декрет, несъмнено.

Това съгласно мен, е и натурален човешки блян - да правиш нещо по-добре в сравнение с преди, тъй че аз проследявам деликатно какво се случва в обществото, какви са публичните настройки, и главната ми задача в тази посока ще бъде да се смъкна, в случай че може, политическото напрежение, защото то е на много високо равнище, а това не е от изгода за никого.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР