По време на разговора днес Нетаняху е информирал Шолц за

...
По време на разговора днес Нетаняху е информирал Шолц за
Коментари Харесай

В телефонен разговор Шолц поиска от Нетаняху да продължи да избягва ескалация

По време на диалога през днешния ден Нетаняху е уведомил Шолц за обстановката в района, заяви представителят на немското държавно управление Щефен Хебещрайт. " Канцлерът акцентира, че задачата в този момент е да се избегне ескалация и районен пожар ", сподели Хебещрайт.

Шолц изясни и решението на държавните глави и министър председателите от Европейския съвет да наложат спомагателни наказания на Иран.

Германският канцлер удостовери, че държавното управление му ще продължи да координира активността си в тясно съдействие с сътрудниците си от Групата на седемте (Г-7) и от Европейския съюз.

В отговор на огромното иранско нахлуване на негова територия през предишния уикенд Израел предприе контраофанзива против военни цели в Иран в петък, съгласно известия в медиите. Иран обаче омаловажава офанзивата като знак за допустима деескалация. Израел също не я разяснява.

Мащабната ракетна офанзива на Иран против Израел беше предшествана от ракетно нахлуване против комплекса на иранското посолство в сирийската столица Дамаск, при което бяха убити двама ирански генерали и други чиновници. Това нахлуване беше приписано на Израел, напомня ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР