По време на процеса на импийчмънт критиците на Тръмп се

...
По време на процеса на импийчмънт критиците на Тръмп се
Коментари Харесай

Рекс Тилърсън критикува Тръмп заради украинската афера

По време на процеса на импийчмънт критиците на Тръмп се пробват да потвърдят, че се е опитал да реализира персонални цели благодарение на опциите на страната, предава БГНЕС. Към тях се причисли някогашният държавен секретар Рекс Тилерсън.
Той индиректно подлага на критика американския президент Доналд Тръмп по отношение на " украинската спекулация ". „ Ясно е, че настояването на персонални услуги, употребяващи опциите на Съединени американски щати като поръчителство, е неверно “, сподели той пред телевизия PBS. " Следователно, в случай че търсите някаква персонална полза и в това време употребявате американска помощ за непознати страни, американското оръжие или американското въздействие, е неправилно и мисля, че всички схващат това ", добави той.
Критиците на Тръмп считат, че той се е възползвал от позицията си за оказване на напън върху президента на Украйна Владимир Зеленски, заплашвайки да спре финансовата помощ на Украйна, в случай че киевските управляващи не разгласят следствие против евентуалния му противник на президентските избори през 2020 година Джо Байдън и неговия наследник Хънтър.
На 13 ноември беше първото намерено чуване като част от процедурата по импийчмънт за Тръмп в специфичната комисия по разузнаването на Камарата на представителите на Съединени американски щати. В началото на  чуването Адам Шиф, ръководител на Комисията по разузнаване, изрази убеденост, че следствието на някогашния вицепрезидент Джоузеф Байдън не е от народен интерес на Съединени американски щати. Според Шиф Тръмп " се стреми да реализира персоналните си политически ползи в ущърб на националната сигурност на Съединени американски щати ".
Рекс Тилерсън беше държавен секретар на Съединени американски щати от 1 февруари 2017 година до 31 март 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР