По време на президентската кампания през 2016 г. руски агенти

...
По време на президентската кампания през 2016 г. руски агенти
Коментари Харесай

Facebook: Руски агенти играха за Тръмп

По време на президентската акция през 2016 година съветски сътрудници са основали в обществената мрежа Фейсбук 129 събития, свързани с изборите. Новината съобщи Reuters, като цитира писмени показания на компанията пред Конгреса.

В оповестеното документално изказване на Фейсбук, което носи дата 8 януари, се оповестява, че събитията са били забелязани от 338 000 разнообразни акаунта. Общо 62 500 са декларирали, че ще участват. Компанията съобщи, че не разполага с информация кои от събитията са се състояли.

През септември Фейсбук съобщи единствено, че руснаци са основали "няколко рекламирани събития ".

Появилите се по-късно копия на страници на събития демонстрират, че най-малко някои от тях са били политически събирания, фокусиращи се върху противоречиви въпроси като имиграцията. Русия отхвърля изводите на разследващи организации от Съединени американски щати, че се е опитвала да се намеси в демократичния развой в Съединени американски щати.



Фейсбук заяви информацията на Конгреса в отговор на документално питане от Сенатската комисия по разузнаване.

Компанията заяви, че е разкрила припокриване сред маркетинга, осъществен от съветски сътрудници през 2016 година и посланията на компанията на президента Доналд Тръмп, само че го дефинира като нищожен.



Фейсбук акцентира, че не е в състояние, което да й разрешава да съди за обвиняванията в съглашателство сред двата лагера, които Тръмп отхвърля. Президентът дефинира следствието на тези обвинявания като лов на вещици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР