По време на преговорите си на 14 ноември в Анкара

...
По време на преговорите си на 14 ноември в Анкара
Коментари Харесай

Наришкин: С ЦРУ обсъдихме Украйна. Полша подготвя анексиране на западните ѝ територии

По време на договарянията си на 14 ноември в Анкара шефовете на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин и на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс са обсъждали нуклеарната сигурност и обстановката в Украйна. Това съобщи самият Наришкин в изявление за организация “Новости ” и предизвести, че Полша приготвя анексиране на територии в Западна Украйна.
Сергей Наришкин уточни, че на срещата с Уилям Бърнс най-често използваните думи са били “стратегическа непоклатимост ”, “ядрена сигурност ”, “Украйна ” и “киевски режим ”. В изявление за организация “Новости ” в понеделник краткотрайно ръководещата американското посолство в Москва Елизабет Руд отхвърли шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ да е обсъждал с съветския си сътрудник обстановката в Украйна.

Тогава Руд сподели, че в дневния ред на договарянията са били въпроси, свързани с ръководството на рисковете в нуклеарната сфера. Както и че Москва и Вашингтон резервират каналите за разискване на нуклеарната сигурност - нещо, което Наришкин удостовери в днешното си изявление.
Той сподели още, че съветското разузнаване разполага с информация за проектите на Полша да анексира Лвовска, Ивано-Франковска и по-голямата част от Тернополска област в Западна Украйна. За задачата, твърди Наришкин, във Варшава било решено да се употребява “успешният съветски опит при връщането на изконни територии посредством провеждането на референдуми на тях ”.
По думите му полските специфични служби са подали на украинските медии информацията, че в Лвовска област се приготвя референдум за присъединението ѝ към Полша, предаде БНР. Целта била да се проследят реакциите както на районните играчи, по този начин и на елементарните хора. Според Наришкин поляците бързали, тъй като се тормозили, че в околните месеци огромните натовски страни ще се опитат да се спогодят с Москва, пренебрегвайки както украинските, по този начин и полските ползи.

 
Източници: БНР, " 24 часа "
 
30 Ное 2022102730 Ное 202239930 Ное 202225830 Ное 2022130530 Ное 202268930 Ное 2022383КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022142319 Ное 202295329 Ное 202228424 Sep 20223077
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР