По време на представянето на предстоящия си 50-ти филм ексцентричният Уди

...
По време на представянето на предстоящия си 50-ти филм ексцентричният Уди
Коментари Харесай

Феноменът на киното Уди Алън се отказа от снимането на филми

По време на представянето на идния си 50-ти филм ексцентричният  Уди Алън  разгласи, че приключва режисьорската си кариера.

Алън съобщи пред испанския вестник La Vanguardia, че има намерение да се отдръпна от заниманието си да снима филми и да посвети повече време на писането.
Отказът му от режисьорското занятие в Европа се случва в миг, когато поддръжката му в Съединените щати внезапно спада, поради обвиняванията в корист против него. Действието на  последния му филм " Wasp 22 ”  се развива в Париж и ще бъде сниман напълно на френски език и приключен след няколко седмици. Алън разказва сюжета на „ Wasp 22 ” като " токсичен сантиментален трилър ".
 


Алън режисира първия си пълнометражен филм „ What’s Up, Tiger Lily? ” през 1966 година. Почти десетилетие по-късно той снима хитовия филм  " Ани Хол ",  който го изстрелва в редиците на майсторите зад камерата. Алън е номиниран за 24 награди " Оскар " и печели четири от тях.

По време на плодотворната си кариера той постоянно е бил в центъра на  разногласия и злословия . През 1997 година се дами за Сун-И Превин - дете на някогашната му другарка Миа Фароу. Оттам се появяват голям брой обвинявания в полово принуждение, свързани с децата на Миа Фароу. Твърденията притеглят доста медийно внимание, само че Алън в никакъв случай не е бил упрекван или преследван и постоянно е отхвърлял обвиняванията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР