По време на предизборна обиколка в Айова тази седмица Джо

...
По време на предизборна обиколка в Айова тази седмица Джо
Коментари Харесай

Обама играе звездна роля в кандидат-президентската кампания на Байдън

По време на предизборна обиколка в Айова тази седмица Джо Байдън загатна, че фамилията му неотдавна е вечеряло със фамилията на някогашния президент Барак Обама. На събитие за набиране на средства в Хюстън Байдън се пошегува за прословутата хула, която изтърси, когато поздравяваше Обама за успеха му в опазването на здравето. А неотдавна Байдън пусна в Туитър фотография на гривна на другарството сред Джо и Барак.

Посланието е ясно: Байдън в действителност желае да се знае, че към момента е другар с Обама. Той разчита, че като примамва демократите с носталгия по годините на Обама, може да помогне за възобновяване на разнородната национална коалиция, която два пъти изведе Обама до победа. Досега Обама не е подкрепил никой от двете дузини демократи, присъединили се в кандидат-президентската конкуренция, а съветниците на Байдън упорстват, че кандидатурата му за 2020 година си е единствено негова. Но към този момент Обама играе звездна роля в посланието на Байдън.

" Това е тактика за номиниране и тя съдържа много изгоди ", сподели основният политически пълководец на Обама Дейвид Акселрод за честото споменаване на Обама от Байдън. " Фактът, че той има поддръжката на Обама, е от изключително значение за афроамериканските гласоподаватели. А аз мисля, че в случай че той получи номинацията, точно това ще е повода. "

Седем седмици откакто стартира своята акция, 76-годишният Байдън води в многолюдната конкуренция за президентската кандидатура на своята партия безусловно във всяка значима демографска група, в това число афроамериканците, които играят решаваща роля в процеса на номиниране. Някои видни демократи считат, че това може да се дължи на връзката на Байдън с първия негър президент на страната.

Но някои скептици считат, че първичният триумф на Байдън просто е резултат от неговата популярност и ще се срине, когато той бъде подложен на по-критична инспекция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР