По време на посещението си в Киев германският президент Франк-Валтер

...
По време на посещението си в Киев германският президент Франк-Валтер
Коментари Харесай

Щайнмайер обеща всестранна подкрепа за Украйна

По време на визитата си в Киев немският президент Франк-Валтер Щайнмайер даде обещание на Украйна спомагателна всеобхватна поддръжка от Берлин. Той направи съответното изказване във вторник сутринта при идването си в Киев, предава DPA .

" Моето обръщение към украинците е следното: ние не сме единствено на ваша страна. Ще продължим да поддържаме Украйна - стопански, политически и военно ", акцентира Щайнмайер. В същото време се отбелязва, че посланието му към германците е звучало по този начин: " Народът на Украйна има потребност от Федерална Република Германия “. " За мен беше значимо да изпратя знак на взаимност към украинците, изключително в този момент, на този стадий от въздушни удари с потребление на дронове, крилати ракети и реактивни снаряди “, съобщи Щайнмайер, имайки поради пътуването си.

Президентът на Германия дойде във вторник сутринта с трен на необявено посещаване в Киев. Това е първото посещаване на немски държавен глава в Украйна от началото на войната в Украйна на 24 февруари. В Киев Щайнмайер, наред с други неща, възнамерява да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски. В същото време, съгласно DPA, президентът на Германия желае да види с очите си разрушенията в Украйна.

По-рано тази година две планувани пътувания на президента на Германия до Киев не се състояха по разнообразни аргументи. Миналата седмица той анулира визитата си в Киев на 20 октомври заради опасения за сигурността. В Киев сходна стъпка провокира неодобрение и даже неспокойствие. В средата на април вестник Bild заяви, че Зеленски е отказал да одобри Щайнмайер, който желал да посети Киев. Украинските управляващи считат, че ръководителят на Германия в предишното е бил прекомерно мек във връзка с Русия. В Германия решението на Зеленски провокира недоумение и беше остро подложено на критика от политици от разнообразни партии. Впоследствие обаче държавното управление на Украйна промени позицията си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР