По време на първия тур не бяха допуснати нарушения по

...
По време на първия тур не бяха допуснати нарушения по
Коментари Харесай

От МВР обявиха какви мерки ще бъдат предприети за втория тур на местните избори

По време на първия тур не бяха позволени нарушавания по време на изборния развой. Беше направена нужната организация както по защитата на изборите места, по този начин и по извозването на изборните бюлетини по съответните секции. Това съобщи на конференция заместник-директорът на Групово дело ''Национална полиция'' гл. комисар Тодор Гребенаров, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,На база на разбори беше направена нова възстановка за защита на изборните места и целия избирателен развой. От сряда стартира извозванета на книжата и бюлетините. Утре ще завърши съпровождането на изборните материали до съответните центрове'', добави той и заяви, че към 9000 служители на реда ще охраняват изборния развой в неделя.

Той добави, че сигналите за нарушавания на локалния избор през 2015 година са били 2475, а на тези през 2019 година са 1148.

,,През 2015 година броят на формирани производства е 171, в този момент е 77. Брой арестувани през 2015 – 77, в този момент – 27, актове за административни нарушавания – 35, в този момент – 7. Брой предупредителни протоколи – 1719, в този момент – 1868. Оказани съдействия на ОИК и СИК – 103, в този момент – 75'', изясни по статистика заместник-директорът на ГДНП.

,,Прави се непрекъснато разбор на оперативната конюнктура и на база разбор на риска се пренасочват старания и средства за оперативно застраховане. Всяка една секция се охранява с униформени чиновници или действен, който да следи мястото извън. Разполагаме с спомагателен запас и при нужда ще бъдат пренасочвани още екипи'', разяснява още Гребенаров.

На конференцията стана ясно още, че бюрата за издаване на персонални карти ще работят още веднъж, като в събота тяхното работно време ще бъде от 8:30 до 17:30, а в деня на изборния ден - бъде от 8:30 до 18:30 ч. Беше конкретизирано още, че ще се издават и удостоверения за гласоподаване, които ще важат единствено за избония ден, като удостоверенията, издадени за първия тур, няма да са годни за балотажа в неделя и би трябвало да се издадат нови удостоверения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР