По време на парламентарен контрол днес депутатът от „Демократична България“

...
По време на парламентарен контрол днес депутатът от „Демократична България“
Коментари Харесай

22 млн. лв. за физкултурни салони потънали по любимата схема на ГЕРБ за авансово плащане

По време на парламентарен надзор през днешния ден депутатът от „ Демократична България “ Антоанета Цонева попита министъра до каква степен е стигнала реализацията по строителството на 15, по обществени данни, учебни физкултурни салона, които е трябвало да бъдат построени по типови планове в цялата страна.

„ В две учебни заведения в моя изборен регион, включени в строителната стратегия – в Панагюрище и в Пазарджик, няма и диря от строителство “, показа тя, показвайки фотоси от парламентарната естрада.

„ В края на 2020 година са подписани контракти и са предплатени 100-процентово, с Данък добавена стойност, контракти за 24 учебни спортни обекта в цялата страна, като до момента единствено един е издигнат – в. с. Тополово, Асеновградска община “, заяви спортният министър, изброявайки всички 23 учебни заведения, които е трябвало да имат подготвени физкултурни салони до края на предходната година. Само за 4 от тях е издадено строително позволение, а в един личат първи проблясъци на строителни работи.

Цонева попита Василев може ли да бъде избавен разхитеният обществен запас, “платен по обичаната скица на ГЕРБ - предплатено.”

„ Изпратили сме предложения за непринудено връщане на средствата, малко над 4 млн. лева са върнати, а една от фирмите сподели, че ще ни съдят за пропуснати изгоди “, отговори той и добави, че ще сезира способените органи да проверяват длъжностни лица в министерството, направили договарянето при ръководството на ГЕРБ.

По думите му задачата на Министерството на младежта и спорта е предплатените над 20 млн. лева да бъдат възобновени в бюджета „ и да ги употребяваме за нещо същинско “.

„ Това е като градежа на автомагистрала „ Хемус “, единствено че в спортното министерство – няма ги парите, няма ги и физкултурните салони “, добави Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР