По време на Paris Games Week 2017, Sony представи част

...
По време на Paris Games Week 2017, Sony представи част
Коментари Харесай

PGW 2017: Ново видео към Detroit: Become Human

По време на Paris Games Week 2017, Sony показа част от заглавията, които предстоят да излязат за Playstation 4, PS4 Pro, PSVR и Playstation Link. Независимо, че видяхме страхотни неща, свързани с ексклузивите на компанията, медиите подчертаваха на нещо странично. Става дума за новите филмови откъси към The Last of Us и Detroit: Become Human и сериозността на показания материал – бруталността, показана в клипа към първата игра и казусът на детски тормоз във втория. По-горе може и да видите видеото към играта на Quantic Dream.

Изглежда за доста медии няма проблем разбиването на главата на зомби със сатър,късането на ръце, крайници, ваденето на очи, само че в случай че една видеоигра вземе, че отрази сериозен проблем от действителния живот, като насилието над деца, има. Все отново стандарта е, че видеоигрите са несериозна медия, нали?

Именно със съществени тематики ще е натоварена и Detroit: Become Human, която ще споделя за едно недалечно бъдеще, в което човек държи в послушание хуманоидни андроиди. На фона на засилващите се проучвания в региона на изкуствения разсъдък и роботиката, във време, в което човек, като Илън Мъск приказва все по-открито за невроинтерфейси и концепцията за трансхумнизма звучи към този момент освен, като нещо извадено от sci-fi филм, и във време, в което имаме планове, като Sophia, идва и Detroit: Become Human. Играта има упоритостта да се заеме с проучването на човешката природа, опълчването на човек и машина, моралната страна на бъдещето, какво е човек и сходни тематики. Дали не е изпреварила времето си, следва да разберем. Засега може да кажем, че играта има страхотна визия. В по-ранни изявленията, Дейвид Кейдж, основател на Quantic Dream, подчертава върху играта с изборите и тяхната значимост, която ще заемат в Detroit: Become Human. Именно това е и застъпено в филмовия откъс, в който виждаме Кара, която преценя по какъв начин да постъпи в обстановката с Алис и насилникът ѝ татко, Тод.

Detroit: Become Human е в разработка от 2015 и се чака да излезе напролет на идната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР