По време на пандемията голяма част от бизнеса освободи служители.

...
По време на пандемията голяма част от бизнеса освободи служители.
Коментари Харесай

Привличат шивачки с фитнес и масажи

По време на пандемията огромна част от бизнеса освободи чиновници. Шивашките компании в Русе са образец за това. Отскоро те още веднъж започнаха работа с непознати марки, само че шивачки няма. За да привлекат чиновници в бранша, някои работодатели оферират екстри - като фитнес на работното място или масаж, съобщи Българска национална телевизия.

Над 10 000 шивачки са изгубили работата си през последните две години, пресмятат от сектора. Блокираните от коронакризата пазари засегнали най-много компаниите, които са разчитали на личната си марка.

Със съживяването на стопанската система доста от шивашките компании още веднъж са подписали контракти със международни марки и търсят личен състав. Работниците обаче се задържат единствено при работодатели, които са правилни финансово към тях и оферират положителни условия на труд.

" Не е, което беше преди 20-30 години… Ако ние не предложим добра среда за работа, ние няма да имаме служащи ", разяснява Миглена Христова член на УС на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи.

Петя Вангелова е напуснала остарялата си работа, тъй като не е била удовлетворена от изискванията.

" Имаше доста ексклузивен труд след 5 часа, аз съм с малко дете и нямаше по какъв начин да се случат нещата ", посочи Петя Вангелова.

В новата компания обаче е получила това, което търси всеки служащ.

" Коректност. Плащане на заплати редовно… След работно време и в почивките имаме право да се насладим на прекрасен масаж, на фитнес зала. Имаме стая за дамата, където си вършим разтривки с лечебни гелове ", споделя Петя Вангелова.

80% от продукцията на Миглена Христова е за международни марки. А условията от чужбина са огромни.

" Те са висок, разкош клас, и междинен. И в действителност те доста държат техните облекла, които произвеждаме за тях, да са създадени в добра работна среда. Освен положителни машини, високотехнологични, и чиновниците ни да се усещат добре… Редовно имаме обществени инспекции от тях ", изясни Миглена Христова.

За шивачките, с изключение на трапезария, са създали и дребна библиотека. Залагат и на зеленото произвеждане - всички боклуци се изхвърлят разделно, а част от електрическата енергия идва от слънчевите панели на покрива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР