По време на пълномащабната война в Украйна Русия е повредила

...
По време на пълномащабната война в Украйна Русия е повредила
Коментари Харесай

УКРИНФОРМ: От началото на пълномащабната инвазия Русия е повредил...

" По време на пълномащабната война в Украйна Русия е развалила или унищожила 1740 медицински заведения посредством непрекъснати обстрели и бомбардировки на гражданската инфраструктура. По-специално, 1537 от тях са били развалени, а 203 са били изцяло унищожени. Това са украински амбулатории, поликлиники, родилни домове и други ", се показва в информацията на здравното ведомство.

 

Значителен брой са потърпевшите медицинските заведения в Харковска, Донецка, Николаевска, Киевска, Черниговска, Днепропетровска, Херсонска и Запорожка област.

 

Освен това съветските сили са развалили 139 коли за спешна помощ, унищожили са 256 коли за спешна помощ и са конфискували 125 коли за спешна помощ.

По данни на министерството на опазването на здравето към началото на март 2024 година 509 медицински заведения са изцяло възобновени, а други 357 са отчасти възобновени или са в развой на възобновяване.

 

Както бе обявено, ще бъде възобновена централната районна болница в Чернигов, която претърпя големи вреди при съветски въздушен удар и бомбардировка при започване на 2022 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР