По време на откриването на BMW M Fest на пистата

...
По време на откриването на BMW M Fest на пистата
Коментари Харесай

BMW няма да прави 3- и 4-цилиндрови М-ки, за щастие

По време на откриването на BMW M Fest на пистата „ Киалами ” в Южна Африка, шефът на BMW M Франсискъс ван Миил бе безусловно сладкодумен във връзка с въпрос дали в бъдеще може да забележим М-ки с 3- или 4-цилиндрови мотори.

" Надявам се, че това е риторичен въпрос, тъй като е ясно, че няма да използваме 3-цилиндрови мотори, ” съобщи ван Миил. „ Дори няма да използваме 4-цилиндрови мотори в нашите коли. Знам, че има други компании, които го вършат, само че ние няма да го направи. ”

Тези „ други компании ” са ясни. Наскоро Mercedes-AMG показа С63 S E Performance с хибридно 2,0-литрово турбо задвижване, а не с 4,0-литров битурво V8, който задвижваше предшественика му.

Макар този мотор да е извънредно впечатляващ като механически характерности, наподобява че BMW ще продължи да залага на характера, който има редовият 6-цилиндров мотор, като планува да продължи дългогодишната си любовна си спекулация с V8.

Каквото и да мислите за сегашния дизайнерски език на баварците, не може да им се отхвърли, че те твърдо държат на мотора с вътрешно горене, освен това няма да маскират нещо малко като мотор за М.

Затова е новото М2 продължава да залага на редови 3,0-литров „ шестак ”, генериращ 453 к.с. и 550 Нм. Това ще е последният неелектрифициран модел на M GmbH.

Още по тематиката четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР