По време на отчета си пред депутатите на градската конференция

...
По време на отчета си пред депутатите на градската конференция
Коментари Харесай

Н. Радев иска спиране на недофинансираните поръчки

По време на доклада си пред депутатите на градската конференция на Българска социалистическа партия ръководителят на групата общински съветници от Българска социалистическа партия в Пловдив Николай Радев поиска да се спрат недофинансираните публични поръчки. Подобни поръчки водят „ до нови заеми, до нов дълг ”. Според него това е порочна процедура в Общинския съвет. Една от аргументите е заради „ незадоволителната работа на общинската администрация по създаването на планове и финансиране ”. Затова „ позицията на партията от името на групата в Общинския съвет ” е безапелационна – „ стопират се всички документи, касаещи общинските предприятия, общинската благосъстоятелност и други ”. „ Особено внимание се обръща на планове по самодейността за Пловдив като Европейска столица на културата за 2019 година " - " цел, която е пред неуспех ", сподели ръководителят на групата съветници. 

 

Друга неточност съгласно Радев е, че решенията в Съвета не са най-вече експертни, а са политически. Пък и те се вземат още преди гласуването в залата. Затова изцяло предстоящо, въз основа на доклада на ръководителя на групата общински съветници Николай Радев, в резолюцията от съвещанието делегатите на конференцията гласоподаваха да се подхващат дейности по опълчване на методите на ГЕРБ и на кмета Тотев за осъществяване на поправки на уличната инфраструктура на повишени цени и с доста дълги периоди.

 

Социалистите ще употребяват всички законови средства за прекъсване на публични поръчки за обекти, за които не е обезпечено пълно финансиране и които ще доведат до нови проблеми за пловдивчани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР