По време на Олимпийските игри в Париж, които трябва да

...
По време на Олимпийските игри в Париж, които трябва да
Коментари Харесай

Учени алармират: Нещо невиждано връхлита Европа

По време на Олимпийските игри в Париж, които би трябвало да се проведат от 26 юли до 11 август тази година, има висок риск от пагубни горещини. За сходен сюжет предизвестиха учени от Лабораторията по климатични науки и околна среда във Франция.

Те споделиха заключенията си в публикация, оповестена в списанието Climate and Atmocultural Science, написа. В обявата откривателите проучват вероятността от двуседмична гореща вълна, която да надмине рекордната гореща вълна в Париж през 2003 година. Учените показват, че пикът на сезонния температурен цикъл във френската столица ще се състои по едно и също време с Олимпийските игри. Това може да бъде съпроводено от мощна гореща вълна, която ще има съществено влияние върху околната среда и може да се отрази отрицателно на човешкото здраве.

Предвид продължаващото световно стопляне и настоящите сюжети за изменение на климата, моделът, употребен от учените, сподели, че температурният връх от 2003 година може да бъде надвишен с повече от 4°C до 2050 година Съответно вероятността от рекордна гореща вълна по време на Олимпиадата в Париж, която ще надвиши всичко, следено до момента, е един късмет на 100, което съгласно френски учени може да се назова относително висока възможност. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР