По време на Олимпиадата в Токио през 2020 година идентификацията

...
По време на Олимпиадата в Токио през 2020 година идентификацията
Коментари Харесай

Олимпиадата в Токио - със скенери за лицево разпознаване

По време на Олимпиадата в Токио през 2020 година идентификацията на хора ще се прави благодарение на система за лицево различаване. Както заяви в неделя организация "Киодо ", това ще бъде първият случай на всеобщо приложение на сходна технология в историята на Олимпийските игри и тя ще важи за безусловно всички спортисти, чиновници, публицисти и доброволци по време на събитието.

Отбелязва се, че главната цел на тази мярка ще бъде повишението на равнището на сигурността и предотвратяването на терористични актове. Системата ще оказва помощ и да се избегнат случаите на влизане в зоната със спортните уреди с непознат пропуск. Според предварителните оценки системата ще спомогне за идентификацията на почти 300 - 400 хиляди души, като в това време ще спести на всички и висенето по опашки с часове. Единствено елементарните почитатели обаче няма да минават през системата - за тях достъпа до спортните надпревари ще се открива посредством общоприета инспекция на закупените билети.

Разработката на системата за лицево различаване принадлежи на японския производител на електроника "Ен И Си ". За да получи някой специфичния си пропуск, той ще би трябвало да се записва авансово, като даде свои фотоси и друга информация. На входовете на стадионите, уредниците ще слагат скенери за различаване на лица, които неотложно ще проучват данните от пропуща и и ще ги съпоставят с същинския тип на притежателя.

От японската осведомителна организация напомнят, че Системата към този момент мина тестовите тествания. Това се случи по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, когато тя бе употребена за входа на публицистите в "Японската къща ". Подобни скенери за автоматизирано прекосяване на паспортен надзор неотдавна бяха конфигурирани на токийското летище "Ханеда ".

XXXII Летни олимпийски игри ще се проведат в Токио от 24 юли до 9 август 2020 година Организацията на спортни надпревари се чака да похарчи към 1.35 трлн. йени (около 12 милиарда долара). /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР