По време на официалните празници Коледа и Нова година Българската

...
По време на официалните празници Коледа и Нова година Българската
Коментари Харесай

БАБХ извърши 1658 проверки по време на Коледно-новогодишните празници


По време на формалните празници Коледа и Нова година Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) извърши 1658 изключителни инспекции на обекти за търговия на едро и дребно с храни, предприятия за произвеждане, заведения за публично хранене, пазари и тържища, оповестяват от БАБХ.

Проверките са осъществени в интервала от 21.12.2022 година до 02.01.2023 година В тях са взели участие и Министерство на вътрешните работи и Икономическа полиция.

Заради открити несъответствия са възбранени и ориентирани за заличаване 122 кг храни от скотски и неживотински генезис с изминал период на валидност, без съпътстващи документи. Издадени са 15 акта за определяне на административно нарушаване по отношение на неспазване условията за етикетиране на храни от скотски генезис.

Инспекторите на БАБХ връчиха 41 наставления по отношение на несъответствия по сграден фонд и софтуерно съоръжение, ненапълно водене на записите по системата за ръководство сигурността на храните, несъответствия в етикетирането на храните и погрешно предпазване на храни.

Издадени са 4 заповеди за прекъсване на цялата активност на обекти.

Заради пътен случай на транспортно средство, 18 865 кг свинско месо с генезис Белгия е ориентирано за заличаване към екарисаж в гр. Шумен.
 Над 4000 шоколадови Дядо Коледа, яйца и зайци с изминал период откриха в Бургас
Над 4000 шоколадови Дядо Коледа, яйца и зайци с изминал период откриха в Бургас

Откритите продукти са най-вече шоколадови и захарни изделия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР