По време на неотдавнашна дискусия в подкаста Take On the

...
По време на неотдавнашна дискусия в подкаста Take On the
Коментари Харесай

Кати Ууд: Очакваме одобрението на SEC предимно за Биткойн и Етериум

По време на неотдавнашна полемика в подкаста Take On the Week на WSJ Кати Ууд, създател на ARK Investment Management, показа прозрения за евентуалната траектория на криптовалутите в областта на борсово търгуваните фондове (ETF).

Ууд изрази резервираност във връзка с вероятността Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) да даде утвърждение за спот ETF, обхващащи криптовалути извън Биткойн и Етериум.

“Очакваме утвърждението на SEC най-вече за Биткойн и Етериум, с дребни упования за други криптовалути ”, означи тя.

Наблюденията на Ууд пристигнаха в миг, в който цената на Биткойн надхвърли границата от $50,000, пише cryptodnes.bg.

Независимо от това, заслужава да се означи, че решението на SEC дали ще утвърди спот Етериум ETF, се чака да бъде взето през май.

Въпреки това не престават да съществуват неясноти, изключително във връзка с утвърждението на SEC на платформата Prometheum, която има намерение да третира Етериум като скъпа книга, което повдига въпроси по отношение на процеса на систематизиране на Етериум като стока.

Докато пазарът на криптовалути чака с неспокойствие заявки за спот ETF, включващи алткойни като Solana, XRP и Cardano, позицията на SEC, определяща всички криптовалути, като се изключи Биткойн и Етериум, като скъпи бумаги, слага под подозрение вероятностите на различните активи да се снабдят със спот ETF.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР