По време на най-тежките моменти от COVID кризата, когато цели

...
По време на най-тежките моменти от COVID кризата, когато цели
Коментари Харесай

QR-кодове постепенно ще заместват обслужващия персонал

По време на най-тежките моменти от Коронавирус рецесията, когато цели градове и промишлености бяха принудени да затворят, когато потребителите свиха своите покупки, изплашени от неизвестността, която ни чака, огромна част от притежателите на частни бизнеси бяха принудени да спрат работа. Или, да се борят, като вкарват нови способи за автоматизация на бизнесите си и ограничение на разноските им.

Най-новата вълна на тези процеси е последователното въвеждане на QR-кодовете в Съединени американски щати, които заместват обслужващия личен състав, написа в разбор английското издание

Как работи схемата? Вместо да поръчват на сервитьор в ресторанта или да заплащат на касиер в магазина хората просто сканират със смарт телефоните си QR код, който автоматизирано ги води на онлайн страница, на която могат да извършат поръчката и заплащането.

„ Прилича на онлайн извършване на покупки, единствено че е онлайн “, разяснява Алекса Аямано, която има магазин за бижута. Доскоро тя е имала на щат касиерка. Сега вместо това до всеки артикул до етикета с цената има и QR-код и нейните консуматори заплащат през него. Така тя би трябвало да работи с клиенти единствено когато те получават към този момент платената стока или когато желаят да изготвят специфична поръчка.

Същото важи и за редица места за хранене – менюто е непрекъснато на масите, а поръчката става посредством QR-кодовете или посредством приложението за задачата Toast. Така се икономисва работа  на сервитьорите и надлежно те могат да бъдат по-малък брой. В същото време клиентите са удовлетворени, тъй като не би трябвало да чакат 30 минути, с цел да вземат поръчката им и още 15 минути, с цел да извикат сметката.

Магазините за плодове и зеленчуци от ден на ден влагат в системи за автоматизация, като да вземем за пример системата Amazon Go, които разрешават на потребителите да не чакат на опашки, а сами да отчетат какво са напазарували.

Адвокатски адвокатски фирми като Promise Legal употребяват автоматизирани приложения, с които уреждат срещи с клиенти и дават отговор на мейли с постоянно срещани въпроси, да вземем за пример за цените.

Технологиите се одобряват от потребителите, тъй като те избират да заобикалят контактите с непознати лица, разяснява Марк Муро, откривател в Brookings Institution.

Недоволните са тези, които губят работните си места. Най-често наранени от новата вълна от софтуерни прелюдия са позициите, за които не е належащо обучение.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР