По време на Мюнхенската конференция по сигурността членовете на НАТО

...
По време на Мюнхенската конференция по сигурността членовете на НАТО
Коментари Харесай

Bloomberg: В Мюнхен е обсъждан спешен отговор на евентуално руско нападение срещу НАТО

По време на Мюнхенската конференция по сигурността членовете на НАТО са обсъждали опцията за съветско нахлуване против някоя от страните от Северноатлантическия алианс, настояват източници на организация Bloomberg.

Според организацията те считат, че тази опасност изисква незабавен отговор. Страните от НАТО от ден на ден се съмняват, че Съединени американски щати ще запазят " обичайна си роля в отбраната на Европа ".

 

Песимизмът във връзка с Съединени американски щати доминираше в диалозите по време на Мюнхенската конференция, написа Bloomberg.

 

Присъстващите министри на защитата от НАТО показаха угриженост, че Вашингтон към момента не е отпуснал финансиране за Украйна.

 

Министрите възнамеряват сюжети, при които " обществено утежняване на поддръжката може да подтикне Русия да предприеме директна офанзива против съдружник на НАТО ". 

Един от интервюираните от Bloomberg означи, че за разлика от решителността на предходни срещи, тази година в Мюнхен доминира въодушевление на неустановеност.

 

Германският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че не знае дали и по кое време ще се случи съветска офанзива. Той обаче не изключи, че това може да се стане след пет до осем години.

 

Роб Бауер, началник на военния комитет на НАТО, съобщи по-рано, че силите на Алианса се приготвят за пълномащабна война с Русия през идващите две десетилетия. Той прикани управляващите на държавите-членки на НАТО и цивилното им население да се приготвят за спор и възможна военна тегоба.

 

Неотдавна публични лица от Швеция, Норвегия, Германия, Обединеното кралство и редица други европейски страни заговориха за възможна война с Русия. Руските управляващи назовават тези изказвания част от " осведомителна война " и опит на европейските политици да отклонят вниманието на своите съграждани от проблемите в стопанската система. Руският президент Владимир Путин съобщи, че Москва не има намерение да изпраща свои войски в Полша или Латвия. Той твърди, че Русия няма териториални искания в Европа, а европейските управляващи " раздуват съветската военна опасност ", показва БГНЕС.

 

Припомняме, преди пълномащабното навлизане в Украйна Кремъл той твърдеше, че единствено вманиачен човек би помислил, че Русия ще нападне прилежащата страна.

 

Руските управляващи назовават тези изказвания част от " осведомителна война " и опит на европейските политици да отклонят вниманието на своите съграждани от проблемите в стопанската система.

 

Естонският министър председател Кая Калас съобщи, че има " нетрадиционно решение " за конфискация на замразените съветски активи. Според нея Украйна има " законни искания " към Руската федерация, а Русия има " законни искания " към замразените ѝ активи и тези две искания би трябвало да бъдат " урегулирани ".

 

" Очевидно е, че Русия вреди на Украйна, нанасяйки й военни вреди. Следователно Украйна има законни искания към Русия. Сега ние сме замразили съветски активи, тъй че Русия има законни искания към нас. Ако уредим тези две претенции, ще можем да дадем на Украйна пари ", съобщи Калас пред Die Welt.

 

Европейски Съюз към този момент е почнал работа на техническо равнище за изземване на замразените активи, заяви белгийското министерство на финансите в средата на февруари. На срещата на върха на Европейски Съюз през февруари беше утвърден механизъм за прекачване на приходите от тези активи настрана. Европейската комисия възнамерява да ги употребява за произвеждане на оръжия за Киев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР