По време на Марша към Вашингтон за свобода и работни

...
По време на Марша към Вашингтон за свобода и работни
Коментари Харесай

Мартин Лутър Кинг: Първият афроамериканец, който има свой мемориал

По време на Марша към Вашингтон за независимост и работни места, в който вземат участие последователите на тогавашния президент Джон Ф. Кенеди, д-р Мартин Лутър Кинг  съумява да събере и своите почитатели.

Той изнася станалата известна 17-минутна тирада „ Имам една фантазия ”, която е ориентирана към всички афроамериканци, жертва на расовата сегрегация, както и желанието им да реализират американската фантазия за независимост и равни права в щатите, предава  Voice of America (VOA) .
 Мартин Лутър Кинг
Д-р Кинг се надява да въодушеви и поддръжниците си, само че и Конгреса на Съединените щати. Речта му се смята за една от най-силните и най-вече представени в историята на Щатите.

През 2011 година Службата за национални паркове на САЩ издигна монумент на Мартин Лутър. Той е първият афроамериканец, който има свой мемориал.
 Мартин Лутър Кинг Voice of America (VOA)
Паметникът има и мощна символика. Двата огромни издигащи се камъка зад доктор Кинг въплъщават отчаянието, а големият облик на Мартин Лутър носи вярата, споделят от Voice of America (VOA) .

По външните краища на основната скулптура има цитати на доктор Кинг, който посвещава целия си живот и кариера на битката за цивилен права.
 монумент на Мартин Лутър Voice of America (VOA)

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР