По време на Корейската война България е приела 500 деца

...
По време на Корейската война България е приела 500 деца
Коментари Харесай

Майката на Бойко Борисов учила корейски деца от войната

По време на Корейската война България е приела 500 деца от Северна Корея, които е обучавала. Един от учителите им е била майката на българския министър председател Бойко Борисов. Това напомни министър-председателят на Република Корея И Нак-йон по време на тоста на формалния обяд, даван от него в чест на българския министър председател Борисов в държавната резиденция в Сеул.

Премиерът на Република Корея И Нак-йон приветства българската делегация. Той се радва, че за първи път български министър-председател посещава страна му.
 Премиерите на Република Корея и България Ли Нак йон и Бойко Борисов БГНЕС
По думите му България се отличава с висок стопански напредък освен измежду страните от Югоизточна Европа, само че измежду страните членки на Европейския съюз. Според него това е с помощта на политиката, която води българското държавно управление.

" България ми е доста специфична, това беше първата страна, която посетих като министър-председател. В този ред на мисли България е първата ми обич ", посочи корейският министър председател И Нак-йон.-->



" В България споделяме, че първата обич наслойка не хваща ", сподели българският министър председател Бойко Борисов. Затова той прикани двете страни да развиват връзките си. " Винаги добре пристигнали при първата си обич ", сподели още Бойко Борисов.

В програмата е планувано през днешния ден министър председателят Борисов да посети Университета за непознати езици " Ханкук ".
 Премиерите на Република Корея и България Ли Нак йон и Бойко Борисов БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР