По време на консултациите при областния управител на област София

...
По време на консултациите при областния управител на област София
Коментари Харесай

Не се разбраха за съставите на 23-та, 24-та и 25-а РИК в София

По време на консултациите при регионалния шеф на област София не е реализирано единодушие за съставите на 23-та, 24-та и 25-а Районни изборни комисии (РИК) в града, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

На консултациите са участвали упълномощени представители на парламентарно показаните партии и обединения. За резултата от извършените съвещания се сформира протокол, подписан от всички участници. 

От регионалната администрация допълват, че на съображение член 60, алинея 6 от Изборния кодекс и решение на Централната изборна комисия (ЦИК) от 9 април, предложенията за състава на комисиите, направени от представителите на партиите и обединенията, дружно с нужните документи, са изпратени на ЦИК. 

Съгласно решение на ЦИК № 3051-ЕП/НС, от 9 април 2024 година през днешния ден е последният период, в който могат да бъдат извършени консултациите.

Вчера и регионалният шеф на Софийска област Юлиян Леков организира съвещания с представителите на всички парламентарно показани партии и обединения в 49-ото Народно заседание за състава на 26-а Районна изборна комисия (РИК), оповестиха на уеб страницата си от регионалната администрация на Софийска област. Постигнато бе единодушие за определянето на трима от зам.-председателите и на секретаря на 26-а РИК. Не бе реализирано съглашение сред политическите сили за избор на ръководител. В рамките на законовия период регионалният шеф ще изпрати съответните документи на Централната изборна комисия, която да дефинира ръководител на 26-та РИК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР