По време на консултациите при областния управител на област София

...
По време на консултациите при областния управител на област София
Коментари Харесай

Парламентарните сили не постигнаха съгласие за съставите на 23-та, 24-та и 25-а РИК-София

По време на консултациите при регионалния шеф на област София не е реализирано единодушие за съставите на 23-та, 24-та и 25-а Районни изборни комисии (РИК) в града, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

На консултациите са участвали упълномощени представители на парламентарно показаните партии и обединения. За резултата от извършените съвещания се сформира протокол, подписан от всички участници. 

От регионалната администрация допълват, че на съображение член 60, алинея 6 от Изборния кодекс и решение на Централната изборна комисия (ЦИК) от 9 април, предложенията за състава на комисиите, направени от представителите на партиите и обединенията, дружно с нужните документи, са изпратени на ЦИК. 

Българска телеграфна агенция напомня, че според решение на ЦИК № 3051-ЕП/НС, от 9 април 2024 година през днешния ден е последният период, в който могат да бъдат извършени консултациите.

Вчера и регионалният шеф на Софийска област Юлиян Леков организира съвещания с представителите на всички парламентарно показани партии и обединения в 49-ото Народно заседание за състава на 26-а Районна изборна комисия (РИК), оповестиха на уеб страницата си от регионалната администрация на Софийска област. Постигнато бе единодушие за определянето на трима от зам.-председателите и на секретаря на 26-а РИК. Не бе реализирано съглашение сред политическите сили за избор на ръководител. В рамките на законовия период регионалният шеф ще изпрати съответните документи на Централната изборна комисия, която да дефинира ръководител на 26-та РИК.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР