По време на конференцията си F8 тази седмица Facebook представи

...
По време на конференцията си F8 тази седмица Facebook представи
Коментари Харесай

Как ще се отразят промените във Facebook на всеки от нас


По време на конференцията си F8 тази седмица Фейсбук показа цялостен пакет от промени с кодовото име " FB5 ", които идват като отговор на всички рецензии към платформата през последните две години.

Това е петият важен миг на фрапантни промени за Фейсбук, който цели да върне доверието на потребителите и да внесе повече смисъл в прекарването им онлайн.
 Зукърбърг: Фейсбук ще се промени фрапантно през идващите пет години
Зукърбърг: Фейсбук ще се промени фрапантно през идващите пет години

Предвижда се мрежата да се раздели на две елементи

Ето по какъв начин всеки от нас ще бъде обиден от новостите, които Зукърбърг разгласи по време на F8.

Дизайн

Промените в дизайна на уеб версията и мобилното приложение на Фейсбук са първото нещо, което ще видим.
 Снимка 421064

Логото в горния ляв ъгъл на уеб страницата на Фейсбук ще бъде променено и осъвременено, а синият цвят, който доминира из страниците, ще бъде сменен с най-вече бели претекстове.

Същият жанр ще бъде пренесен и в обновените приложения за iOS и Android, като iOS потребителите могат да чака усъвършенствания и в продуктивността на мобилното приложение - ерго, боравенето с него ще стане по-бързо и елементарно.
 Снимка 421071

Предстои да се появи и мрачен режим за уеб версията на обществената мрежа.

Фокусът към този момент няма да е върху фийда

Една от основните хрумвания на Фейсбук е да промени метода, по който употребяваме нюз фийда си и наличието в него. Това ще се случи с изместването на фокуса на потребителите към Фейсбук групите и взаимоотношението с тях.
 Снимка 421090

Идеята е, че малко или доста групите ще се трансфорат в главния фийд, който ще преглеждаме, като по този метод платформата ще ни доставя оптимално съответстваща за нас самите информация.

Така ще можем да се концентрираме върху нещата, които в действителност имат значение за нас, вместо да превъртаме с часове през постове, които не ни носят никаква стойност.

Предложенията за нови групи ще стартират да се появяват на повече места и ще можем по-лесно да се свързваме с нови и сегашни членове на дадена група.

Целта на тези промени е да трансфорат платформата в по-затворено пространство, в което не се усещаме следени от всички, и в което споделяме повече с хора, които споделят ползите ни.

Всичко останало
 Снимка 421065

Фейсбук разгласи промени и в Dating услугата си за запознанства, както и в Marketplace, само че, за жалост, те няма да ни " огреят ", защото към момента не са налични на нашите ширини.
 Фейсбук, Марк Зукърбърг, Фейсбук Dating, Secret Crush и още промени в обществената платформа
Фейсбук ще оказва помощ да си намерим половинката

И какво още се трансформира в обществената мрежа

Накратко - Dating към този момент ще разполага с сходни на Tinder функционалности, а на територията на Съединени американски щати Marketplace ще се трансформира в сходна на eBay платформа, която приема заплащания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР