По време на ключовото гласуване на съвета на министрите на

...
По време на ключовото гласуване на съвета на министрите на
Коментари Харесай

Официално: България и Румъния бяха блокирани на вота за Шенген

По време на основното гласоподаване на съвета на министрите на вътрешните работи Австрия и Холандия гласоподаваха срещу присъединението на Румъния и България към Шенген. Австрия гласоподава против България и Румъния, а на Нидерландия поддържа Румъния, само че не и България. С това на процедура се постави точка на всички полемики в последните седмици далии по какъв начин България има късмет да се причисли към зоната за свободно напредване до края на годината.

Денят мина извънредно интензивно като Германия и Люксембург в началото заплашиха да гласоподават срещу Хърватия, в случай че България и Румъния не бъдат позволени. Това обаче не съумя да промени твърдите позиции против двете балкански страни.
Реклама
Румъния направи опит за делене от България при гласуването, само че това не беше позволено. Австрийският вътрешен министър се разгласи за отсрочване на вота, само че и това бе отхвърлено.

България и Румъния са правно задължени да се причислят към Шенгенската зона на Европейски Съюз, а. след коронавирус рецесията, по-късното присъединение на Хърватия и Чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз, което сложи тематиката измежду целите си.

Резултатът от вота откакто гласовете срещу България и Румъния през последните седмици бяха ясни и безапелационни и провокираха мощни ответни реакции на Балканите.
Реклама Очаквайте детайлности. Свързани публикации Шенген залязва зад хоризонта 7 декември 2022, 17:15 Дръж се, Нидерландийо, България ще отмъщава за Шенген 6 декември 2022, 12:10 Съмнения за бойкот и корупция: служебният кабинет в профил две свои назначения 5 декември 2022, 17:40 Седмичен бюлетин за правни вести 5 декември 2022, 13:15 Най-унизителният сюжет за Шенген: Нидерландия блокира единствено България 3 декември 2022, 11:42 Мигрантите - слабата теза против приемането на България в Шенген 2 декември 2022, 20:55 С кораба " Радецки " към " Шенген " 2 декември 2022, 10:22 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Моника Върбанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР