По време на клетвата в парламента на 12-ти май Силяновска

...
По време на клетвата в парламента на 12-ти май Силяновска
Коментари Харесай

Мицотакис със строг тон спрямо новия президент на Северна Македон...

По време на клетвата в Народното събрание на 12-ти май Силяновска не употребява цялостното название на страната - Република Северна Македония, а единствено Македония. Това опонира и на Преспанското съглашение, което постави завършек на дългогодишния спор за името на страната.

 

Мицотакис заяви, че ратификацията на трите меморандума от Преспанското съглашение в гръцкия парламент ще стане, когато " другата страна ще показва поредно осъществяване на интернационалните отговорности ".

 

„ Новият президент на северна Македония постъпи нелегално и направи провокативен избор. Тя наруши формалния текст от клетвата и назова страната си с по-различно име от това, което е записано в Конституцията на прилежащата страна. Тя наруши освен Преспанския контракт, само че и главния закон на родината си “, сподели Мицотакис. Според него не са били инцидентни и бързите реакции от страна ръководителя на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен, от страна на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, само че и на формален Вашингтон.

 

„ Призоваваме новия президент да заобикаля сходни противозаконни и провокативни дейности, които изрично няма да приемем. Европейският път на Скопие изцяло зависи от откровеното за ценене на контракта ", безапелационен бе гръцкият министър председател.

 

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР