По време на извънредното положение беше въведена, след много размисли

...
По време на извънредното положение беше въведена, след много размисли
Коментари Харесай

Ваня Григорова с пример как държавата отказва да подпомогне родител без работа

" По време на изключителното състояние беше въведена, след доста размишления от страна на ръководещите, еднократна помощ за родители на дребни деца в размер на 375 лева Пороци: еднократна, извънредно невисок размер, доста ограничен обсег.
Сега работи доста по-добра мярка https://asp-government.com/ за фамилии с деца до 14-годишна възраст и заплащания, които зависят от броя на дните, в които детето не може да посещава учебно заведение или детска градина.
Но се оказва, че Агенцията за обществено подкрепяне има лично пояснение на критериите за достъп ", разкрива във Facebook.

 И тази година блокират раздаването на храните за небогати И тази година блокират раздаването на храните за небогати
И тази година раздаването на храните за небогати по оперативната стратегия на общественото министерство е блокирано. Все още не е ясно с колк...
" Отговорът по-долу гласи почти: " Чл. 16б, алинея 1, т. 2 от ППЗСП споделя, че безработни родители имат право на такова подкрепяне, само че единствено в случай че са останали без работа след 15 март. " Да съпоставим със записаното във въпросния член:
" Право на месечна целева помощ при оповестено изключително състояние или оповестена изключителна епидемиологична конюнктура имат фамилии с деца до 14-годишна възраст, когато:
двамата или единият от родителите, или родителят, отглеждащ самичък дете, са останали без работа, само че нямат право на обезщетение за безработица или размерът на получаваното обезщетение е по-нисък от средномесечния приход по алинея 4 "
Очевидно в нормативния текст не участва ограничаването, което е посочено в отхвърли за погашение на помощта за родители. ДОПИСВАНЕТО на закони и правилници през сходни тълкувания е неприемливо. И мярка, която наподобява като задоволителна за подкрепяне на родители, може да се окаже, че не работи по никакъв начин дейно. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР