По време на инспекцията е станало ясно още, че персоналът

...
По време на инспекцията е станало ясно още, че персоналът
Коментари Харесай

Филм на ужасите: Трима санитари обслужват 32-ма души в дома за стари хора в „Драгалевци“

По време на инспекцията е станало ясно още, че личният състав на дома се състои от трима санитари и шеф, а настанените са 32 души. Проверяващите са безапелационни, че това е извънредно незадоволително, за се обезпечи наложителната по закон 24-часова грижа.

Станало е ясно, че възрастните хора не са настанявани в дома по свое предпочитание, което нарушава правата им. Договорите за прилагане на обществената услуга не са подписани с тях, а с трети лица, което е жестоко нарушаване на законодателството.

Не са направени самостоятелни оценки и самостоятелни проекти за поддръжка на потребителите.

„ В дома са настанени остарели хора, хора с деменция и шест души с психологични разстройства. Това също е жестоко нарушаване на законодателството и поради психологичната болест и деменцията на част от потребителите е причина за спорове и произшествия “, прецизират от Агенцията за качество на обществените услуги.

Това е втора инспекция на институцията. При първата са били открити нарушавания и издадени наложителни наставления със период за осъществяване 30 септември.

„ При осъществената втора инспекция е било открито, че наложителните наставления не са изпълнени. Управителят на дома е дал на организацията погрешна информация по отношение на осъществяване на предписанията. Това е причина да бъде формиран акт за административно нарушаване. Предстои издаване на наказателно разпореждане и санкция в размер на 3000 лв. “, показват проверяващите.

На компанията, ръководеща дома за остарели хора в „ Драгалевци “, няма да бъде публикуван лиценз за даване на обществени услуги. Крайният период, в който домът би трябвало да спре работа, е 1 януари.

До сегашния миг от институцията са направили инспекции в 50 частни домове за остарели хора и са наложени наказания на трима частни снабдители в общ размер от 13 500 лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР