По време на импийчмънта на съпрузите им:Хилари Клинтън прекара сутринта

...
По време на импийчмънта на съпрузите им:Хилари Клинтън прекара сутринта
Коментари Харесай

Свикналата на тормоз Мелания Тръмп носи тихо кръста си

По време на импийчмънта на съпрузите им:

Хилари Клинтън прекара сутринта на гласуването в Капитолия, с цел да събира поддръжка за него измежду демократите.

Патриша Никсън непрестанно уверяваше репортерите, че той няма да се отдръпна - до самия миг, в който подаде оставка.

Илайза Джонсън, изтощена от туберкулоза, е следила брачна половинка си по време на процеса от стая против неговия кабинет в Белия дом.

Мелания Тръмп - едвам четвъртата първа дама, принудена да преживее опасността за импийчмънт на брачна половинка си, носи своя кръст безшумно, демонстрирайки отвращение да приказва обществено.

Самият той наскоро счупи върха по брой на туитове за един ден и произнесе най-дългата си митингова тирада, тъкмо когато в Конгреса гласоподаваха за неговия импийчмънт. В същото време първата дама значително пазеше безмълвие - като се изключи един изострен туит по адрес на професор по право, загатнал името на нейния 13-годишен наследник Барън Тръмп по време на слушанията за импийчмънт.

" Като всяка първа дама, тя се пробва някак си да откри своя лична пътека през тази драма ", сподели Тами Виджил, професор по връзки в Бостънския университет и създател на книга за Мелания Тръмп и Мишел Обама. " В този съответен случай тя няма доста исторически материал, на който да се опре. "

Мелания Тръмп е казвала преди, че президентът е оня, който публиката би трябвало да слуша, откакто той е бил определен. Докато президентът се оплаква от " огромната щета и контузия ", която процесът за импийчмънт " аргументи на чудесните и обичани членове на моето семейство ", говорителката на първата дама отхвърли, че госпожа Тръмп е засегната по някакъв метод.

" Госпожа Тръмп, както постоянно, е фокусирана върху това да бъде майка и брачна половинка, и е ангажирана в работа на нашата славна страна ", сподели нейната говорителка Стефани Гришъм. " Тя е доста мощна и след толкоз години към този момент е привикнала на политически тормоз. "

Фотогалерия: Тоалетите на Мелания Тръмп в Биариц (и две целувки) >

Като персона, която не обича да бъде в центъра на вниманието, Мелания Тръмп рядко разкрива пред обществото това, което е в мислите й, въпреки че е претърпяла и други сложни моменти от президентството на своя брачен партньор. Включително и двегодишното следствие на специфичния прокурор за хипотетичен сговор сред президентската акция на Тръмп и Русия.

Госпожа Тръмп резервира безмълвие, откакто някогашна моделка на " Плейбой " - актриса от порнофилми, обществено твърдеше че е имала и извънбрачни връзки с Тръмп преди той да стане президент. Той отхвърли да е имал такива връзки с нея.

Мелания следва същата линия и по време на процедурата за импийчмънт. По време на първото си соло посещаване в Капитолия, съвпаднало с бурни събития там при слушанията от следствието против Тръмп, тя не анулира визитата и пренебрегва репортерите, които й подвикваха на всеослушание въпроси по какъв начин импийчмънтът се отразява на фамилията й, а се концентрира върху тематиката на своето посещаване - годишнината от подписването от президента на закона за намаляването на използването на опиоиди - тематика, с която тя персонално е ангажирана.

По-късно тя взе участие в многочислени събития във Вашингтон и из цялата страна, измежду тях: пътешестване до Южна Каролина с Карен Пенс, брачната половинка на вицепрезидента Майк Пенс, посрещане на формалната коледна елха на Белия дом, придружаване на водещия тежка борба президент до Лондон.

В разгара на дебатите към импийчмънта, тя и президентът също по този начин посрещаха доста конгресмени и други посетители в Белия дом.

Фотогалерия: Тоалетите на Мелания Тръмп в Европа >

Другите двама президенти, реализирани от участта за импийчмънт - Андрю Джонсън през 1868 и Бил Клинтън пред 1998 година, бяха оправдани след съда в Сената. Ричард Никсън подаде оставка преди Камарата на представителите да гласоподава за неговия импийчмънт поради абсурда Уотъргейт. Но до самата му оставка Пат Никсън споделяше на репортерите, че той няма да се отдръпна, означи Мери Бренън, авторка на биографична книга за починалата към този момент първа дама.

" Толкова доста от нейната еднаквост бе обвързвана с неговата политическа кариера, че тя възприемаше вероятно негово овакантяване като нейно овакантяване, а това бе нещо, което тя не би направила ", сподели Бренън, която в този момент е началник на историческия отдел в администрацията на щата Тексас. Пат Никсън постоянно отговаряше на въпроси, като споделяше, че знае единствено това, което чете във вестниците.

Илайза Джонсън е била непрекъснато в течение на процедурата за импийчмънт на нейния брачен партньор - непряк резултат от конфликт с Конгреса след Гражданската война (в САЩ).Тя е следила писанията в доста вестници и пазилаизрезки от тях, съгласно Националната библиотека на първите дами. За нея се приказва, че постоянно е вярвала, че брачният партньор й ще бъде оневинен, и е реагирала доста прочувствено, когато научи присъдата.

Хилари Клинтън интензивно участваше в отбраната на своя брачен партньор по делото, отнасящо се до половите му връзки с една стажантка в Белия дом. В деня на гласуването в Камарата през декември 1998 година тя направи извънредно посещаване в Капитолия, с цел да сплоти съпартийците демократи към идеята за отбраната на брачна половинка й.

По-късно в деня, когато Клинтън бе импийчнат, тя се появи дружно с него и с демократи конгресмени в Розовата градина на Белия дом. А по време на друго събитие в Белия дом, несвързано с тази тематика, в навечерието на вота в Конгреса, тя прикани страната " да върви към помиряване " и " да постави завършек на разединението ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР