По време на Икономическия форум на Катар министърът на финансите

...
По време на Икономическия форум на Катар министърът на финансите
Коментари Харесай

Притесненията за “прегряване” на икономиката на Саудитска Арабия се увеличават

По време на Икономическия конгрес на Катар министърът на финансите Мохамед Ал-Джадан изрази нерешителност във връзка с капацитета за икономическо „ прегряване “ в Саудитска Арабия, макар забележителните вложения на страната, ориентирани към диверсификация на стопанската система й, надалеч от зависимостта от петрола.

Ал-Джадан акцентира какъв брой е значимо да се даде време на стопанската система да навакса настоящите планове, с цел да се избегнат евентуални капани като повишен импорт и несъответстваща инфраструктура в поддръжка на амбициозните проекти на кралството.

Инициативата за икономическа промяна на Саудитска Арабия, Визия 2030, ръководена от престолонаследника принц Мохамед бин Салман, се сблъсква с провокации от началото си преди осем години.

Ал-Джадан призна опцията за закъснение или ускорение на избрани планове в границите на този упорит проект, който включва обилни вложения в разнообразни браншове като електрически транспортни средства, полупроводници и спорт.

Според катарският министър главното ограничаване не е съществуването на финансиране, а по-скоро ефикасното потребление на икономическите запаси. Той акцентира опасенията по отношение на риска от интензивен стопански напредък и инфлация на фона на световния инфлационен напън и възходящите разноски за финансиране.

Въпреки скорошните бюджетни дефицити на кралството, дължащи се на по-ниските цени на силата и производството, Ал-Джадан изрази убеденост в способността на Саудитска Арабия да извърши проектите си, цитирайки консервативни прогнози за приходите и фокус върху увеличение на потоците от доходи, разнообразни от петрола.

Правителството на Катар спонсорира Катарския стопански конгрес, захранван от Bloomberg, където Ал-Джадан направи тези забележки, наблягайки смисъла на районното икономическо съдействие и разговор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР