По време на гостуването си в bTV спортният министър Красен

...
По време на гостуването си в bTV спортният министър Красен
Коментари Харесай

Кралев: Допускането на публика по време на спортни събития ще бъде съобразено с разпространението на заразата

По време на гостуването си в bTV спортният министър Красен Кралев беше попитам и за идното разхлабване на ограниченията в спортния бранш.

" Мерките, които се взеха при започване на декември, дадоха резултат и тази вълна, която ни стряскаше през есента с големия брой болни - близо 5 000 души дневно, към този момент е овладяна. Министерството на здравеопазването реагира съответно и последователно разхлабва ограниченията, тъй като наред с това, че би трябвало да се борим с пандемията, не би трябвало да забравяме и стопанската система. Аз съм удовлетворен, че имаме прелестна връзка с Министерството на здравеопазването и министър Ангелов. Винаги са откликвали на нашите причини, когато се касае за въвеждане на противоепидемични ограничения в спорта. Имаше частични рестрикции и през този интервал, само че би трябвало всички да знаят, че всички федерации, с наше подпомагане и утвърждение, създадоха подробен проект с противоепидемични ограничения, които да се съблюдават по време на тренировки и по време на надпревари. По-тежко беше за фитнес залите, които скоро ще бъдат отворени и ще могат да работят ", разгласи министър Кралев.

Той добави, че допускането на аудитория по време на спортни събития ще бъде съобразено с разпространяването на болестта, тъй като би трябвало да бъде открит верния баланс сред публичния интерес, обвързван със здравето на хората и интереса на почитателите, които следят спортни надпревари.

" Мисля, че хората са узрели, по-дисциплинирани и стартират да съблюдават ограниченията, които предлага Министерството на здравеопазването. През лятото, когато вследствие на сполучливо прилаганите ограничения и сполучливата политика на държавното управление имахме доста невисок брой инфектирани, огромна част от популацията не вярваше, че има сериозен проблем и заплаха от по-масово заразяване на български жители, до момента в който не пристигна в действителност рецесията. Всички видяха какъв брой е сериозна. Наблюдавам, че сега и социолозите демонстрират, че доста по-голяма част от българите утвърждават ограниченията, съгласни са с тях, съблюдават ги. Аз съм оптимист за крайния излаз от битката с вируса, още повече, че към този момент стартира имунизирането на популацията ", сподели Красен Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР