По време на Google I/O 2018 събитието, интернет гигантът обяви

...
По време на Google I/O 2018 събитието, интернет гигантът обяви
Коментари Харесай

Подобренията в Google Lens могат да променят представите ни за възможностите на смартфона

По време на Гугъл I/O 2018 събитието, интернет колосът разгласи подобренията в технологията Гугъл Lens, употребена за разпознаването на разнообразни обекти.
Гугъл има намерение да вгради Гугъл Lens в някои свои приложения, в това число в камерата, картите и асистента. И в този момент тази технология може в действително време да разпознава другите обекти пред камерите. Както и да демонстрира подробна информация за тях. Така да вземем за пример, задоволително е да насочите камерата към някоя известна постройка и можете да видите по какъв начин се назовава, по кое време е издигната, кой я е основал, кои институции се намират в нея и така нататък Гугъл Lens разпознава породите на кучетата, известните творби на изкуството, книгите и още доста други неща.

Тази технология може да се употребява като виртуален гид в градовете и като персонален преводач. Когато се намирате в чужд град, непосредствено посредством камерата на смарт телефона ще можете да видите къде е уместно за отмора или вечеря. Ще се реализира мигновен превод на другите разгласи и надписи. Сега Гугъл тества някои още по-нови благоприятни условия, които ще бъдат интегрирани в Гугъл Lens. Тази технология може да се употребява и за автоматизирано търсене на нужните артикули в интернет магазините.

Гугъл Lens напълно скоро ще бъде вградена в общоприетото приложение „Камера“. Първоначално ще се се появи във флагманските смарт телефони на LG, Motorola, Xiaomi и някои други производители.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР