По време на голямото международно изложение MWC 2019 в Барселона

...
По време на голямото международно изложение MWC 2019 в Барселона
Коментари Харесай

Sony представи Xperia X1-първият в света 21:9 4K OLED смартфон

По време на огромното интернационално ревю MWC 2019 в Барселона Sony показа своя нов флагман Xperia 1 , който е същинска мултимедийна машина. Това е първото в света устройство с 4K OLED екран със съответствие на страните 21:9, основан на системата върху чипа Snapdragon 855.



Sony продължава удачните си опити с екраните. По време на презентацията всичките смарт телефони на Sony (с изключение на Xperia L3) бяха със съответствие на страните 21:9. Това е напълно разумно, тъй като Sony е добре известна със своята техника за основаване на наличие – висококачествени фотоапарати и камери, както и друго съоръжение от сходен вид. А филмовата компания Sony Pictures снима филмите в 21:9 формат е разумно екраните на смарт телефоните да са със същия формат.



Дизайнът на Xperia 1 е доста сходен на Xperia XZ3, като този път защитното стъкло е Gorilla Glass 6. Разработчиците са се вслушали в мненията на потребителите и са сложили скенера за пръстови отпечатъци на десния борд.



Поддържа се Side Sense технологията – чувствителни на допиране странични стени, които дават опция смарт телефонът да бъде ръководен посредством жестове. Налични са 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск.



Гордостта на Sony е първият в света 4K OLED екран с поддръжката на HDR и съответствие на страните 21:9. Калибрирането на екрана е направено от експертите на CineAlta – марката на Sony, произвеждащ съоръжение за киното.

За първи път в смарт телефоните на Sony е осъществена технологията за многоканален тон Dolby Atmos. Традиционно се поддържа Hi-Res Audio, сложена е система за динамична осцилация DVS, налични са два стерео представителя.
Камерата на Xperia X1 тази година е тройна:Основен модул с резолюция 12 мегапиксела, светлосила F/1,6 и общоприетоо фокусно разстояние 26 мм. Има оптична стабилизация на изображениетоВтори оптичен модул с резолюция също с 12 мегапиксела и апертура F/2,4. Има двукратно оптично нарастване и оптична стабилизация на изображениетоТрети оптичен модул с резолюция 12 мегапиксела с широкоъгълна оптика (135 градуса) и светлосила F/2,4
Подобна система се употребява в Samsung Galaxy S10, само че Sony Xperia 1 захваща по-широк ъгъл на сцената. По-главното са неповторимите функционалности и логаритми за обработка на изображенията.



Функцията за фокусиране по очите дава опция за снимане на до 10 фотоси в секунда. Кадрите се получават доста добре фокусирани и детайлни, даже и в случай че камерата се движи. Технологията е пристигнала в този смарт телефон от професионалните фотоапарати Sony Alpha.

Sony е отделила изключително огромно внимание на снимането на видео. Възможно е снимането на видеа с 21:9 формат при периодичност 23,98 фрагмента в секунда – напълно като в киното. А приложението Cinema Pro дава достъп до огромен брой настройки – баланс на бялото, фокусиране и така нататък

 Предлагат се 8 авансово настроени шаблона за автоматизирана промяна – от ноар до пастелни тонове. И най-интересното е, че тези корекции не се нанасят върху компресираното видео, а върху истинските фрагменти. По този метод, в HDR режима качеството е съвършено.

Началото на продажбите на смарт телефона Sony Xperia 1 са оповестени за второто тримесечие на тази година. Според предварителни данни, цената на базовата настройка е £799 ($1 043).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР