По време на ежегодното си събитие CEO Investor Day, Hyundai

...
По време на ежегодното си събитие CEO Investor Day, Hyundai
Коментари Харесай

Hyundai Motor обяви инвестиция от над 84 млрд долара за следващите 10 години

По време на годишното си събитие CEO Investor Day, Hyundai Motor анонсира извънредно амбициозните си средно- и дълготрайни проекти, част от тактиката Hyundai Motor Way, за идващите 10 години.

Направлението на развиването на компанията е ясно и тясно обвързвано с електрификацията и съгласно упованията на Hyundai Motor, годишните й продажби на 100% електрически коли би трябвало да доближат равнище от 2 000 000 единици до 2030 година.

За да форсира развиването си, от Hyundai Motor имат намерение да влагат над 84 млрд щатски $ през идващите 10 години, като от компанията показват, че съвсем 28 млрд от тях ще бъдат предопределени за електрификацията на портфолиото.

7.4 млрд от плануванаъа инвестиция в електрическото бъдеще на компанията ще бъдат ориентирани за разработка на батерийни решения, а останалите в създаването и реализирането на идващото потомство модулна архитектура IMA (Integrated Modular Architecture) за 100% електрически транспортни средства, която ще наследи употребяваната сега платформа E-GMP, както и за увеличение на индустриалните благоприятни условия.

Новата модулна архитектура за електрически автомобили на Hyundai Motor ще бъде употребена за създаването на 13 особено създадени модела със 100% електрическо задвижване, като те ще бъдат част от портфолиото както на самата марка Hyundai, по този начин и на Kia и Genesis.

" С IMA, компанията чака да стандартизира модули и елементи сред моделите, с цел да разшири в допълнение икономиите от мащаба и доста да понижи сложността и разноските за разработка на електрически автомобили ", анонсират от Hyundai Motor.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР