По време на ежегодната хакерска конференция DEFCON, 11-годишният ученик Емет

...
По време на ежегодната хакерска конференция DEFCON, 11-годишният ученик Емет
Коментари Харесай

Десетки деца и младежи хакнаха копие на избирателна система на Флорида

По време на годишната хакерска конференция DEFCON, 11-годишният възпитаник Емет Брюър за 10 минути съумя да проникне в тъкмо копие на уеб страницата на изборната система на един от американските щати. Невръстният хакер с лекост е преодолял всички отбрани и е трансформирал симулираните изборни резултати в щата Флорида, съобщи БГНЕС.
Освен Брюър със задачата са се справили още 35 участници в конференцията на възраст сред 6 и 17 години. Младежите освен са прониквали в уеб страницата, само че променяли името на спечелилия и количеството гласове, пуснати за него.
Целта на уредниците на конференцията е инспекция на надеждността на уеб страниците изборната система на Съединените щати. Те въпреки всичко признаха, че да се проникне в същинската система е надалеч по-сложна, защото тя употребява неповторими мрежови конфигурации и потребителски бази данни с нови и модерни протоколи за сигурност.
Случилото се провокира мъчителна реакция от страна на Американската национална асоциация на щатските секретариати. В особено известие там се акцентира, че DEFCON основава " псевдо среда, която по никакъв метод не отразява щатските изборни системи, мрежи и физическа защита ". Посочва се и, че на участниците в конференцията бил даден безграничен достъп до машини от изборната инфраструктура - нещо, което в действителността нямало по какъв начин да се случи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР