По време на днешното заседание на Министерския съвет е било

...
По време на днешното заседание на Министерския съвет е било
Коментари Харесай

Въвеждат Администрация без COVID

По време на днешното съвещание на Министерския съвет е било предоставено на Министерството на здравеопазването да изготви отчет за това по какъв начин се прави оценка рецесията с COVID-19 и какви да са стъпките за прекосяване към инфомационна акция.

Това разгласи представителят на политическия кабинет на премиера Кирил Петков - Лена Бориславова.

Кампанията ще съставлява целеустремено информиране на тези групи от жители, които имат характерни болести и се опасяват да се подложат на имунизация. На тях ще им бъдат предоставени научно обосновани обстоятелства за това по какъв начин имунизацията може да се отрази на здравето им.

Тези данни ще бъдат съпоставени с рисковете, които поемат жителите, в случай че не бъдат имунизирани. Отделно е било взето решение да се премине към Национален проект за " Администрация без Коронавирус ".

Той планува поетапна стратегия, въз основа на прелиминарен разбор, за това по какъв начин да се даде персонален образец от страна на страната (включително членовете на Министерския съвет), че може да се стартира да се работи по метод, с който да се спре разпространяването на болестта.

Сред обсъжданите ограничения е въвеждане (в по-пълна степен) на зеления документ и даване на различна опция на лицата, които нямат подобен документ, да упражняват правото си на труд - посредством бързи проби или отдалечен режим на работа.

Решението за бързите проби следва да бъде разисквано с Министерството на финансите и Министерството на здравеопазването. Националният проект ще бъде въведен не по-рано от март 2022 години, с цел да може да се даде действителна опция на всички наранени лица и заинтригувани страни да изразят мнение и да се приготвят.

Лена Бориславова заяви и че в границите на деня министър председателят Кирил Петков ще подпише заповед, отнасяща се до държавната администрация, работеща в Министерския съвет. Тя ще влезе в действие не по-рано от 40 дни по-късно. Предстои да бъде обезпечен и имунизационен пункт за всички чиновници на Министерския съвет, които желаят непринудено да се имунизират. Онези от тях, които нямат зелен документ и не желаят да бъде имунизирани, ще могат да се подложат на бързи проби или да работят отдалечено, като ще се направи разбор дали имат всички благоприятни условия да го създадат.

Журналисти и жители ще бъдат обслужвани, както до момента, при съблюдаване на COVID-мерките - посочи Бориславова.

По отношение на оправянето с енергийната рецесия Лена Бориславова разгласи, че никога, откакто изтече мораториумът върху повишението цените, няма да последва шоково повишаване, защото задачата е казусът да се реши дълготрайно, без ощетяване на нито една от заинтригуваните страни, в това число и на електроразпределителните сдружения. " Времето на мораториума ще бъде употребявано за намиране на действителни механизми за преодоляване на цената на тока " - увери Бориславова. Попитана по какъв начин ще разяснява доста острата реакция на електроразпределителните сдружения против мярката - заледяване на цените - Бориславова изясни, че те са били недоволни от първото гласувано решение, което е било непропорционално и е налагало доста по-ниски цени от доста по-минал интервал. Тя удостовери, че с представителите на сдруженията ще се проведат срещи.

На въпрос по какъв начин ще разяснява, че прокуратурата е отказала да образува досъдебно произвеждане по проблема с канадското поданство на Кирил Петков, Лена Бориславова отговори, че с този акт тя препотвърждава позицията на " Продължаваме промяната ", че в съответния случай не е налице непозволено деяние.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР