По време на днешното изслушване на служебния премиер Димитър Главчев

...
По време на днешното изслушване на служебния премиер Димитър Главчев
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП е категорично против политическата намеса в работата на службите

По време на днешното чуване на служебния министър председател Димитър Главчев в Народното събрание, заместител – ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и депутат от 19-МИР Русе, Иван Иванов, взе отношение по отношение на назначенията и уволненията в българските служби.

„ За страдание, през днешния ден станахме очевидци на следващия театър за уронване престижа на нашите служби. Това, което се случи е мятане на тиня сред тези, които 12 години кадруваха и управляваха службите и тези, които направиха неистови опити да ги овладеят. В последните месеци следим извънредно грозни събития на почистване на връзките сред някогашните сътрудници от сглобката, от което обаче пострадаха репутацията на българските служби и работата им да пазят националната сигурност на страната ни. “, сподели господин Иванов от парламентарната естрада.

Повод за изявлението бе втора точка от дневния ред на петъчното съвещание на Народното събрание - чуване на служебния министър-председател, Димитър Главчев по отношение на уволненията и назначенията в Държавна организация „ Национална сигурност “, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавна организация „ Технически интервенции “ и Държавна организация „ Разузнаване “.

Иван Иванов акцентира, че позицията на Българска социалистическа партия постоянно е била за политическа невмешателство в работата на службите, както и че експертността и професионализмът би трябвало да бъдат водещи в тяхната работа.

„ Работата на тези служби гарантиранашата национална сигурност, а не дали даден депутат ще бъде назначен да управлява една или друга работа, с цел да рапортува в съответната партийна централа. Долу лапите на политическите сили от службите “, прикани господин Иванов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР