По време на делото срещу бившия американски президент Доналд Тръмп

...
По време на делото срещу бившия американски президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Без камери и с ограничено медийно присъствие на делото срещу Тръмп

По време на делото против някогашния американски президент Доналд Тръмп няма да бъдат позволени телевизионни камери в правосъдната зала, постанови през днешния ден арбитър, представен от ДПА.

Само петима фотографи ще могат да документират събитието, а репортерите няма да могат да внасят нищо друго в залата с изключение на преносими компютри, постанови съдията от щатския висш съд Хуан Мърчан.

Тръмп дойде с частния си аероплан от щата Флорида в Ню Йорк, където ще му бъдат предявени обвинявания, свързани с следствието за подкупване на порноактриса, с цел да купи мълчанието ѝ по време на предизборната акция за президентските избори през 2016 година, съобщи Ройтерс.

На 45-ия президент на Съединени американски щати ще бъдат повдигнати 34 обвинявания, заяви източник пред Yahoo News. Всички обвинявания са били преквалифицирани в престъпни от районния прокурор на Манхатън Алвин Браг. Тръмп прикани самият прокурор да бъде измамен под отговорност за приключването на информация.

Процесът против Тръмп е първият сходен случай на покачване на обвинявания за престъпно закононарушение против някогашен американски президент. Той е още по-знаков, защото 76-годишният милиардер републиканец още веднъж се включи в конкуренцията за номинация на Републиканската партия, с цел да си върне президентския пост през ноември 2024 година

Неговият частен " Боинг 757 ", върху който е изписано неговото име, кацна към 19:25 ч. по Гринуич на летище " Ла Гуардия " в Ню Йорк.

Точно преди да напусне имението си в Мар а Лаго във Флорида, Доналд Тръмп написа с основни букви в обществената си мрежа Трут Соушъл, че се насочва към Ню Йорк, с цел да „ направи Америка още веднъж велика “ и че е жертва на „ лов на вещици, когато (неговата) велика страна потъва в пъкъла “.

В Ню Йорк регионът към " Тръмп Тауър ", където предприемачът ще остане 36 часа, е под засилена защита от дни, макар че единствено шепа стачкуващи за и срещу Тръмп стачкуват там.

Макар да е изправен пред обвинявания в закононарушение, някогашният американски президент Доналд Тръмп набира преднина пред противниците си за номинацията на Републиканската партия за президентските избори следващата година, сочи оповестено през вчерашния ден социологическо изследване на Ройтерс/Ипсос.

Около 48% от хората, самоопределящи се като републиканци, желаят Тръмп да бъде повдигнат за партиен претендент на президентските избори, спрямо 44% в предходно допитване, осъществено сред 14 и 20 март.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР