По време на дежурство в местността Вангелова чешма“ в района

...
По време на дежурство в местността Вангелова чешма“ в района
Коментари Харесай

Контрабандисти в действие! Над 50 роми от Гиздова махала в Дупница направиха капан на горски служители по време на дежурство


По време на дежурство в местността „ Вангелова чешма “ в региона на сектор „ Хайдушка чешма “, на територията на Търговско предприятие ДГС Дупница, горски чиновници попадат в капан, проведен от поданици на „ Гиздова махала “.

По данни на чиновниците на ДГС Дупница, случаят става към 23:00 часа на 30. 01. 2023 година Горските чиновници В. Б. И В. В. дежурят в региона на разклона за сметището на град Дупница, когато виждат фарове на приближаващи се коли. Автомобилите, идващи от „ Гиздова махала “, стопират на към 500 метра от чиновниците.

Група лица с фенерчета на челата, се насочва към автомобила, в който са двамата чиновници. Приближавайки на към 100-150 метра, излиза наяве, че групата е от над 50 души. Разделя се на две като едната част от хората стартират да тичат към служебния горски автомобил, а другата група прави опит да препречи пътя на автомобила в посока ж. к. „ Бистрица “. Двамата чиновници съумяват да се измъкнат от направения капан и да алармират способените органи.
Районът е с висока централизация на нарушавания по Закона за горите. Имало е и предходни случаи на отправени закани за разпра с горски стражари в региона. Такива обстановки пречат на чиновниците да извършват отговорностите си. В тази връзка на 11. 01. 2023 година в писмо до РУП Дупница е възложен лист с имена на систематични извършители, неведнъж залавяни в миг на противозаконна сеч на дървесина и е поискано подпомагане за попречване на сходни опити за разпра.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР