По време на дежурство в местността Вангелова чешма, на територията

...
По време на дежурство в местността Вангелова чешма, на територията
Коментари Харесай

50 мъже опитаха да нападнат двама горски служители в Дупница


По време на дежурство в местността " Вангелова чешма ", на територията на Териториалното отделение на Държавно горско стопанство (ДГС) " Дупница ", горски чиновници са попаднали в капан, проведен от поданици на " Гиздова махала " в Дупница, оповестиха от Югозападното държавно дружество (ЮЗДП).

По данни на чиновниците на ДГС Дупница, случаят е станал към 23:00 часа на 30 януари. Двама горски чиновници са дежурили в региона на разклона за сметището на град Дупница, когато видели фарове на приближаващи се коли, идващи от " Гиздова махала ".

Колите спрели на към 500 метра от чиновниците, а група от към 50 мъже, тръгнали към двамата чиновници. Двамата чиновници съумели да се измъкнат от направения капан и да алармират способените органи.

" Няма потърпевши, само че това е следващ опит за нахлуване против наши чиновници ", споделиха за Българска телеграфна агенция от ЮЗДП.

От там прецизираха, че районът е с висока централизация на нарушавания по Закона за горите. Имало е и предходни случаи на отправени закани за разпра с горски стражари в региона, а сходни обстановки пречат на чиновниците да извършват отговорностите си.

В тази връзка, в писмо до Районното ръководство на полицията в Дупница е възложен лист с имена на шест-седем систематични извършители, неведнъж залавяни в миг на противозаконна сеч на дървесина и е поискано подпомагане за попречване на сходни опити за разпра, споделиха още от Югозападното дружество. От там прецизираха, че следва и предприемането на по-сериозни ограничения и усилване на патрулите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР