По време на дебатите за проектокабинета Габровски лидерът на Възраждане

...
По време на дебатите за проектокабинета Габровски лидерът на Възраждане
Коментари Харесай

“Новото ляво е като старото, само че ново”. Божанков, Костадинов и Нинова дебатират в НС

По време на дебатите за проектокабинета " Габровски " водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов сложи алените линии върху геополитическата ориентировка и вътрешната политика, които са се заявили като предпочитани за проектоправителството. Тези цели бяха посочени като съществени непреодолими вътрешни и външни разлики, с които " Възраждане " не може да се съгласи. Костадинов съзря в кабинета липса свободаи независимостза България.



Основни аргументи, които бяха изтъкнати, са “унищожаването на българския лев ”, “подаряване на българско оръжие на Украйна ”, “наливане на пари за чертежи на американски самолети ” и “внасяне на рисково нуклеарно гориво за АЕЦ от Съединени американски щати ”.

Костадинов прикани да се произведат избори с думите “Новите избори са решението и изходът от политическата рецесия ”, “Това Народно заседание не може да роди устойчиво държавно управление. ”

Депутатът Явор Божанков излезе за изявление като самостоятелен народен представител.



“Първата политическа мощ в България не може да сформира държавно управление, тъй като няма парламентарна и социална поддръжка ”, “Новото ляво е като остарялото, единствено че ново ”, “Едни желаят да решат проблемите с Велико народно събрание, а други с промени в изборния развой ”, бяха част от думите му от трибуната. Той уточни, че безспорно страната има потребност от постоянно държавно управление, само че заключи, че едно цяло потомство отхвърля да се отмести и да даде път на ново, което да си свърши работата. Затова той счита, че този кабинет не може да бъде подсилен, макар някои положителни кандидатури в него.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи от трибуната, че партията й няма да поддържа кабинета „ Габровски “.



Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия са кардинални и поредни и уточни, че партията е посочила модела на Паралелната страна още преди 6 години, в чиято основа е ГЕРБ. Тя съобщи, че това е модел, против който ще продължат да се борят и заради тази причина няма да поддържат държавното управление.

Лидерът на Българска социалистическа партия не пропусна да се обърне и към президентската институция. Цитира председателяна Стратегическия съвет към президентството Ал. Маринов, който е декларирал, че “Има търпимост сред ГЕРБ и президентството ”. Тя съзря доближаване на позициите сред президентството и първата политическа мощ в Народното събрание.

В изявлението си Корнелия Нинова уточни две най-важни задания, за които Българска социалистическа партия ще се борят непримиримо. Първа задача - разглобяване на моделана Паралелната страна. Втора задача - да се преведе България през рецесиите.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че чака втория и третия мандат за търсене на опция за надпартиен и народен министерски съвет.

Снимки: БГНЕС

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР