По време на дебата председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

...
По време на дебата председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер
Коментари Харесай

ЕП призова Лондон да преодолее безизходицата по Брекзит

По време на дебата ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи още веднъж, че „ съглашението за отдръпване, утвърдено от двете страни, е най-хубавата и единствената допустима договорка “.

Мнозинството от евродепутатите, които взеха присъединяване в дебата, подчертаха потребността Европейски Съюз да продължи подготовката си за сюжет без съглашение и дадоха да се разбере, че „ защитният механизъм “ (backstop) е нужен, с цел да се подсигурява, че няма да има връщане към твърда граница в Ирландия, да се отбрани мира и стабилността и да се резервира целостта на вътрешния пазар.

Те бяха подкрепени от Мишел Барние, основен договарящ на Европейски Съюз за Брекзит, който съобщи: „ Това не е догматична позиция, а реалистично решение на проблем, провокиран от решението на Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз “. Евродепутатите също подчертаха, че е належащо необятно, положително болшинство за превъзмогване на актуалната невъзможност и показаха, че в случай че Обединеното кралство го предложи, Европейски Съюз е отворен да прегледа по-близки и по-дълбоки бъдещи връзки.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР