По време на CES 2024 френското гейм студио Ubisoft и

...
По време на CES 2024 френското гейм студио Ubisoft и
Коментари Харесай

Ubisoft ще създава AI генерирани NPC персонажи с помощта на технология на Nvidia

По време на CES 2024 френското гейм студио Ubisoft и китайският издател на видеоигрово наличие Tencent оповестиха, че ще стартират да употребяват изкуствен интелект за генерирането на NPC персонажи в игрите си. Това ще стане допустимо с потреблението на технологията за генериране на AI активи на Nvidia Ace. Двете компании ще са измежду първите огромни студиа, които ще употребяват изкуствен интелект за генериране на персонажи в игрите си посредством Ace. Технологията се употребява към този момент с триумф от NetEase и основателите на Genshin Impact MiHoYo, добавя Digital Trends.

Инструментът, с който двете компании към този момент са почнали да опитват, може също да оказва помощ за синхронизиране на придвижването на устните на героя с репликите, рендирането на готовия развой в играта и преместването на текст към тирада. Запитани от Digital Trends по отношение на това на основата на какви масиви е и ще бъде обучаван Ace, от Nvidia не дават съответен отговор, обяснявайки, че сходен въпрос няма „ елементарен отговор “. Както знаете в последните месеци се появи несъгласие във връзка с това до каква степен почтен е процеса по образование на огромните езикови модели и AI принадлежности, като както OpenAI, по този начин и Гугъл и други се разбра, че са употребявали непозволено десетки хиляди страници текст без да желаят разрешение за това от създателите и издателите на източниците си. Конкретно в гейм промишлеността въпросът за потреблението на изкуствен интелект за генерирането на глас е изключително настоящ. За последно тематиката беше коментирана от Дъг Кокъл, артистът, който озвучава Гералт от Ривия в известните игри на CD Projekt RED The Witcher. Мнението му по отношение на генерирането на глас от машина и вмъкването ѝ във видеоигрите е, че е неетично, като самият той отказал на студио да употребява гласа му за основата на AI гласови активи.

„ Създаваните благодарение на изкуствен интелект персонажи във виртуалните светове откриват пътя за напълно нови прекарвания и сюжети, които до този миг бяха невъзможни “, споделя в публично изказване за пресата Пурненду Мукхерджи, създател на Convai, сътрудник на Ubisoft в самодейността. Компанията основава AI генерирани NPC персонажи с цялостна биография и лична идентичност в границите на минути. Що се отнася до самите Ubisoft, те изявиха желанията си да употребяват изкуствен интелект в продуктите си за пръв път предходната година, когато показаха своята лична разработка с името Ghostwriter. Инструментът е основан точно за генерирането на AI NPC персонажи.

Навлизането на изкуствения разсъдък в основаването на персонажи и истории във видеоигрите към момента не се приема равнозначно, както от гейм общността, по този начин и от хората от промишлеността, само че както акцентира и Кокъл в изявлението си от предходната година, това е нещо, което по този начин или другояче ще се случи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР