По време на бунта на Вагнер Съединените щати призоваха Украйна

...
По време на бунта на Вагнер Съединените щати призоваха Украйна
Коментари Харесай

CNN: САЩ поискаха от Украйна да не удря Русия по време на метежа на „Вагнер“ и Пригожин

По време на протеста на Вагнер Съединените щати приканиха Украйна " да не употребява хаоса " вътре в Русия, за нанасяне на удар по съветската територия, с цел да не основава усещането, че Западът и Киев оказват помощ на Евгений Пригожин и заплашват съветския суверенитет, написа CNN, базирайки се на собствен източник.

„ Посланието беше: не разклащайте лодката “, споделя източникът. — Съюзниците предизвестиха украинците да не предизвикат обстановката. Използвайте опциите на украинска територия, само че не се намесвайте във вътрешните работи и не нанасяйте удари по военни обекти в Русия.

Американски чиновници също се свързаха с съветската страна по неофициални канали и увериха, че Западът няма нищо общо със протичащото се. Те също приканиха Москва да поддържа сигурността на своя нуклеарен потенциал.

По мнението на някои източници на CNN, съветските управляващи са били сюрпризирани от дейностите на ЧВК " Вагнер " и не са имали време да разположат военни за отбрана на щаба на Южния боен окръг в Ростов на Дон, а също така не са го създали, тъй като не желаят да отклоняват обилни запаси от Украйна.

Американският сенатор Марк Уорнър, началник на Комитета по разузнаването, назова " невиждано ", че ЧВК " Вагнер " е съумяла да поеме контрола над Ростов на Дон " на практика без да създаде изстрел ". Но в това време събеседниците на канала заключиха, че Пригожин, в случай че се беше опитал да превземе Москва, щеше да претърпи съкрушително проваляне.

Както осведоми Axios, през нощта на 24 юни американските посланици са получили незабавна депеша с искане да не разясняват протичащото се към ЧВК " Вагнер ", а да се лимитират единствено с коментара, че Съединени американски щати наблюдават обстановката. Според източниците на изданието Вашингтон е желал да се увери, че изказванията на дипломатите няма да създададт усещане, че Съединени американски щати са забъркани в метежа.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР