По време на брифинга в минситерство на здравеопазването генерал-майор Венцислав

...
По време на брифинга в минситерство на здравеопазването генерал-майор Венцислав
Коментари Харесай

Мутафчийски се скара на журналистите: 15% не носят маски правилно

По време на брифинга в минситерство на опазването на здравето генерал-майор Венцислав Мутафчийски се скара на публицистите, които по думите му не носят защитни вярно. Той разгласи и, че единственият късмет да дочакаме безвредно, е да носим маските си... и то вярно.
" Докато траеше ревюто на статисиката ми направи усещане, че най-малко 15% (от присъстващите на брифинга) не носят си както би трябвало. И в тази тенденция бих желал да ви кажа, че на 8 септември в " " излезе публикация, която дава общите насоки - какво би трябвало да създадем, с цел да изчакаме имунизацията без да се разболеем. Шансът е носенето на маски , тъй като още 1936г. е открито, че носенето на маски понижава вирусният товар при тогавашната зараза от вариола. И че тези, които носят защитни маски, прекарват заболяването леко и построяват имунитет. Това е потвърдено изцяло в азиатските страни, където има такава традиция от 2002-3г. с ТОРС епидемията. " Това посочи Мутафчийски за защитните маски.
Той даде образец същински случай за разпространяването на ковид на круизен транспортен съд в Аржентина. Капитанът издава заповед - Целият личен състав носи маски висока степен на отбрана, а всички пасажери - хирургични маски. В резултат инфектираните с ковид - 80% прекарват заболяването безсимптомно или с лека сипмтоматика . Докато при сходни обстановки на други круизи, където няма такова условие, процентът е тъкмо противоположния - единствено 20% изкарват заболяването леко.
 Ген.-майор Венцислав Мутафчийски: Във Въоръжените сили коронавирусът се популяризира клъстерно и е под надзор Ген.-майор Венцислав Мутафчийски: Във Въоръжените сили коронавирусът се популяризира клъстерно и е под надзор
Във Въоръжените сили разпространяването на заболяването към момента е клъстерно и е под надзор, от началото на епидемията имаме 96 инфектирани. То...
" Още повече се потвърди, че болестта се популяризира освен по въздушно-капков път, а и по аерозолен път . Самият въздух тук при кашляне би задържал болестта за повече от няколко секудни - както е при капчиците - минути и повече. Ако не се проветряваше помещението, тогава към този момент става много по- наситено на вируси. Това са неща, от които не се умира, по тази причина маската би трябвало да се носи вярно. Вече има и изявления за изгодата от носене на маски и на открито, само че е наложително вътре. Това е отразено и в заповедите на министъра на опазването на здравето ", подсети генерал-майор Мутафчийски.
Забелязано от кореспондент на:
Въпреки авансово оповестените противоепидемични ограничения от здравното министерство имаше представител на медиите без маски. На входа на министерството даже се раздаваха такива. - кореспондент на ПИК беше в залата за конференции без маска. Въпреки това тя не беше санкцицонирана, а толерирана. По време на брифинга тя не съблюдава молбата на здравния министър всяка медия да зададе по 1 въпрос. Заради това и Actualno.com не можа да попипта НОЩ за по-подробната статистика за заболеваемостта от ковид, с която разполага здравното министерство. Искахме да разберем, по кое време тя ще бъде налична за обществеността и медиите.
(ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР