По време на българското председателство на Съвета на ЕС се

...
По време на българското председателство на Съвета на ЕС се
Коментари Харесай

Министри очакват утрояване на нощувките в хотели в София по време на председателството

По време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз се чака утрояване на броя на нощувките в София и над 32 хиляди нощувки като най-малко да бъдат осъществени в границите на формалните съвещания от календара на председателството. Това сподели министър Лиляна Павлова по време за съвещанието на Националният съвет по туризъм, представена от Българска телеграфна агенция.

Има терзания по какъв начин ще бъдат посрещнати тези хора, тъй като ние като страна хазаин не плащаме нощувките на гостите, като се изключи VIP делегатите - 2000 души, от общо 22 хиляди, които ще посетят страната за формалните събития през шестте месеца на председателството, сподели министър Павлова и добави, че това е предизвикателство пред хотелиерския отрасъл, тъй като би трябвало да се подсигурява кои са хотелите - сътрудници на председателството, където ще се вършат резервациите с ангажимента, че те не могат да са предплатени.

Междувременно министерството разгласи спечелилият в поръчката за нощувките, които се поемат от страната ръководител. Тя бе извоювана от хотел " Маринела ".

За останалите 20 хиляди делегати, които ще създадат 32 хиляди нощувки, се водят диалози, като има поръчки от 21 хотела в столицата, които ще бъдат предложени като хотели на председателството, изясни Павлова. Идните дни следва среща с тези хотелиери и подписване на рамково съглашение с тях, с цел да могат да бъдат рекламирани като опция за настаняване за председателството, добави тя.

По думите й световната и дълготрайна цел в границите на българското председателство е България да бъде позната по-добре като туристическа дестинация.

Председателството е опция да се предложи нов взор за това какво е България и като страна с богато културно и историческо завещание, природа, страна, която е заслужен член на Европейски Съюз, а не просто консуматор на еврофондове и е безпристрастен балансьор по тежките тематики на европейския дневен ред, посочи министър Павлова.

Председателството е късмет за България да стане и страната, която в сериозен за бъдещето на Европа миг, успее да зададе в дневния ред значими и значими тематики за Европейски Съюз за Западните Балкани, добави още Павлова.

И най-хубавите тематики да сложим в дневния ред, и най-важните решения да успеем да вземем, в случай че оставим неприятно усещане по какъв начин са посрещнати гостите на летището в София и по какъв начин са настанени в съответния хотел, ще остане неприятен привкус у всеки участник, обърна се министър Павлова към участниците в съвещанието.

Министърът на туризма Николина Ангелкова уточни, че председателството е опция да се покаже страната като целогодишна туристическа дестинация, както и да се обсъдят бъдещи промени в европейски регламенти или наставления в отраслови за туризма тематики.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР