По време на атаката на руски дронове в района на

...
По време на атаката на руски дронове в района на
Коментари Харесай

Румъния вдигна изтребители под тревога заради руската атака на Одеса

По време на офанзивата на съветски дронове в региона на Одеса през нощта на 10 февруари в Румъния е издадено предизвестие за популацията на пограничните обитаеми места и са вдигнати изтребители F-16, това се показва в известие на Министерство на националната защита на Румъния.

Главният инспекторат за изключителни обстановки на Румъния разгласи въздушна паника в окръзите Тулча и Галац, които граничат с Одеска област, съобщи " Фокус ".

На жителите на окръзите е изпратено уведомление RO-Alert до 01:00 часа локално време, което е траяло съвсем до 3 часа сутринта. Тревогата е повторена в 05:00 часа и е траяла до 06:20 часа, съгласно румънското министерство на защитата.

Самолети F-16 на турските военновъздушни сили излетяха от авиобазата Фетещи и в двата случая, " с цел да извършат издирващи задачи в националното въздушно пространство в тази обстановка ".

От румънското министерство на защитата акцентират, че по време на паниката не е записано нарушаване на румънското въздушно пространство, само че регионът в Тулча се ревизира в допълнение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР